Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Mustikkapiirakkarahka



Koitan aina välillä elvyttää henkiin sunnuntaista jälkiruokaperinnettä. Muistan lapsuudestani, että viikonloppuihin (oliko sitten lauantai, sunnuntai vai molemmat) kuului melkein aina jokin jälkiruoka myöhäisen lounaan perään. Usein se oli joku ihan simppeli rahka tai jäätelö tai sitten appelsiiniriisi. Muistaako joku muuten tuon upean kasariherkun, jossa yhdistettiin riisiä, kermaa ja appelsiineja? Meillä sitä oli tosi useasti. Täytyykin varmistaa äidiltä resepti ja kokeilla, maistuuko se yhtä hyvältä nyt kuin silloin kuusivuotiaana.

Mutta siis, varsinaisia jälkiruokia ei meillä niin kauheasti harrasteta, ennemminkin sitten leipomuksia iltapäiväkahvin kera. Nyt olen välillä pyöräyttänyt rahkan tai suklaamoussen aterian päätteeksi ja pikkukokki - äitinsä tytär kun on - on ollut jälkiruoista enemmän kuin innoissaan. Kuten äitikin, myönnetään! :)

Tässä simppeli rahkaohje pienellä twistillä. Kardemumma ja keksimuru vievät mustikkarahkan makumaailman asteen verran mustikkapiirakan suuntaan. Herkullista ja hyvää - vaikkapa jo tälle viikonlopulle!

Mustikkapiirakkarahka
neljälle

2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
1 dl mustikoita
1/2-1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
4-8 piparkakkua tai muuta keksiä

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon vaniljarahka. Kääntele mukaan jäiset mustikat. Mausta kardemummalla ja vaniljasokerilla. Tarkista maku ja lisää kardemummaa, mikäli se ei maistu tarpeeksi. 

Murustele piparkakkuja jälkiruoka-astioiden pohjalle ja kasaa mustikkarahkaa päälle. Koristele vielä piparimurulla.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus