lauantai 27. huhtikuuta 2013

Keväinen parsapiirakka


Kevään tulon tunnistaa hyvin: linnunlaulusta, leskenlehdistä ja siitä, että parsaa löytyy taas kaupoista. Parsa on kevään ehdoton kausituote, johon meidän taloudessa herättiin oikastaan kunnolla vasta viime keväänä. Vuosi sitten valmistettiin parsasta pastaa sekä salaattia ja grillailtiin useaan otteeseen pekoniin käärittynä.

Tämän kevään ensimmäiset parsat valmistin piirakassa suloisen suolaisen parmankinkun ja lempeän bataatin kaverina. Piirakkaohjeen idea löytyi täältä. Kylkeen tarjosin  mozzarellaa ja tomaattia salaattipedillä. Nammmm...

(Tänä viikonloppuna olisi tarkoitus polkaista parsakausi oikein kunnolla käyntiin, sillä toinen puntti odottelee vielä jääkaapissa risottoon pääsyä. Siitä lisää myöhemmin...)


Parsapiiras parmankinkulla


1 pakastepiirakkapohja

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
3 munaa
150 g ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
1 dl parmesanjuustoraastetta
loraus tuoretta sitruunanmehua
1 tl timjamia
suolaa
mustapippuria
valkopippuria

1 puntti vihreää parsaa
1/2-1 pkt parmankinkkua
1/3 bataatti 

Sulata piirakkataikina ohjeen mukaan. Painele sulanut taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla tilkassa öljyä. Sekoita keskenään munat, ranskankerma, kerma, juustoraaste, sitruunanmehu ja mausteet. Leikkaa parsojen varresta pari senttiä pois, jos varsi on puumainen. Pilko bataatti ohuiksi siivuiksi.

Ripottele sipulit esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos. Asettele päälle taitetut parmankinkkusiivut, parsat sekä bataattiviipaleet vierekkäin. Raasta päälle vielä aavistus parmesanjuustoa. Laita piirakka takaisin 200-asteiseen uuniin n. 20-30 minuutiksi. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti