Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

BBQ Chicken Pizza



Teini-iässä, kun ei vielä käyty baareissa, mutta perjantai-iltaa ei voinut enää kotonakaan viettää, kävimme kavereiden kanssa toisinaan ulkona syömässä. Se oli olevinaan jotenkin kauhean hienoa ja aikuismaista mennä tyttöporukalla paikalliseen Rossoon ja istua siellä koko ilta kuulumisia vaihdellen. Ja syöden pizzaa. Ainoa, mikä puuttui oli vaan Cosmopolitan-drinkit, muuten oltaisiin oltu kuin Sinkkuelämästä! Manhattanin sijaan vaan Turussa.

Rossossa tilasin lähes aina Pollo BBQ pannupizzan. Missään muualla en ikinä syönyt kanaa tai barbequekastiketta sisältävää pizzaa, mutta Rossossa se piti aina saada. Ja pelkästään pannupizzana. Se oli vaan jotenkin todella hyvää.

Kun siis törmäsin BBQ Chicken Pizza -ohjeeseen The Pioneer Woman -blogissa, mieleen palasivat kaikki ihanat teini-iän makumuistot. Olihan sitä siis aivan pakko kokeilla.

Miehen ennakkoasenne perinteitä rikkovaan (!) pizzakokeiluumme oli aavistuksen epäilevä ("Siis eikö tähän tuu ketsuppia! Eikä juustoraastetta!").

Kommentti ensimmäisten haarukallisten jälkeen oli kuitenkin: "Tää on ehkä parasta pizzaa, mitä ollaan koskaan tehty".

Yhdyn väitteeseen.

BBQ Chicken Pizza

(ohjeesta tulee kaksi melko isoa pizzaa)

pizzapohja
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
7-8 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä

täytteeksi
BBQ-kastiketta
2 isoa broilerin rintafilettä tai 4 pienempää minuuttifilettä
oliiviöljyä
suolaa
tomaattipyrettä
puolikas punasipuli
2 pkt mozzarellaa
ananaspaloja tai -murskaa

päälle vielä
rucolaa
1 valkosipulinkynsi

Tee pizzapohja. Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri ja suola. Lisää hiiva ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää neljä desiä jauhoja ja sekoita taikinaa. Alusta taikinaa jauhoja pikkuhiljaa lisäten. Lisää loppuvaiheessa joukkoon myös oliiviöljy. Vaivaa taikinasta tasainen ja kimmoisa.

Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa vähintään tunti.

Taikinan kohotessa päästään täytteiden valmisteluun:


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Aseta broilerifileet uunivuokaan ja mausta kummatkin puolet ripauksella suolaa. Kaada päälle suosikki-BBQ-kastikettasi ja kääntele broilerifileet kastikkeessa. Reilusti vaan kastiketta joukkoon, niin että ihana barbequemaku imeytyy joka puolelle!

Broilerifileet uuniin, jossa ne saavat kypsyä koosta riippuen 15-25 minuuttia (ohuet minuuttipihvit kypsyvät nopeammin, paksu rintafile saattaa kaivata lähes puolen tunnin kypsytystä).


Meillä käytettiin HP:n barbequekastiketta.


Valmiit BBQ-kanat tuoksuivat herkullisilta!


Valmistele muut täytteet. Viipaloi punasipuli sekä mozzarellapalat ohuiksi viipaleiksi. Avaa ananaspurkki - meillä kaupasta oli epähuomiossa tarttunut mukaan ananaspalojen sijaan murskaa, mutta se toimikin yllättävän hyvin pizzassa.

Kun pizzapohja on kohonnut riittävästi, kauli tai muotoile muuten siitä kaksi pizzapohjaa. Käytän yleensä itse kaulinta, mutta nyt kokeilin Pioneer Womanin esimerkistä taikinan riiputtelua ja pyörittelyä ensin ilmassa (ei, pizzakokkien heittelyä en vielä uskaltanut kokeilla) ja sen jälkeen taikinan taputtelua uunipellillä, kunnes se oli tarpeeksi ohut. Pizzanhan (ainakaan kotona tehdyn) ei missään nimessä tarvitse olla täydellisen pyöreä tai minkään muun muodon mukainen, vaan hauskat reunat ja ulokkeet sopivat erinomaisesti siihen.

Kun pohjat on taputeltu uunipellille, pirskottele pohjien päälle aavistus oliiviöljyä sekä vielä pienempi aavistus suolaa.

Sekoita yhteen tomaattipyrettä ja BBQ-kastiketta. Levitä sitä pohjalle.

Tämän jälkeen päälle tulee viipaloidut mozzarellat.

Kuutioi hieman jäähtynyt BBQ-broileri ja lisää pizzoihin.

Ja sitten vielä ananakset ja punasipulit. Kauniisti sekaisin.


Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.


Lisää valmiin pizzan päälle vielä tuoretta rucolaa ja aavistus murskattua valkosipulia. Täydellistä.


Pizzaa ja punkkua. Voiko enempää toivoa?

QuickEdit
Mona
13 Comments
Share :

13 kommenttia:

  1. Jees! Pizzaa ja punkkua! Eipä siihen tarvitse mitään lisätä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä mahtava yhdistelmä! Vaikka pizza ja bisse vie kyllä tuostakin voiton... :)

      Poista
  2. Tätä täytyy kokeilla, kuulostaa ja näyttää superhyvältä!

    www.kanelikaruselli.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Linette! Suosittelen ehdottomasti, oli aivan valtavan hyvää! Kotitekoinen pizza toimii aina :)

      Poista
  3. Jee, toivoinkin että tämä resepti ilmestyy blogiin :P oppisinkohan tällä tykkäämään enemmän BBQ-mausta, se on vähän haasteellinen minulle vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole BBQ-maku mikään ykkönen mullekaan, mutta tässä toimii kyllä erinomaisesti :)

      Poista
  4. Tuo samainen bbq-pannupizza on ollut aiemmin minunkin jokakertainen valinta Rossossa, joten kiitos reseptistä, täytyy tehdä tätä kotona! Uih, ihana bbq-kastike ja vähän hapanimelä pizza :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hauska kuulla että meillä on sama Rosso-klassikko :)

      Poista
  5. Löysin blogin sattumalta, ja täältähän löytyy tosi kivoja reseptejä :) kokeiluun tämä resepti tulevana perjantaina, kuitenkin varmistan, että tuo veden määrä on varmaan 2,5dl?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Jenni ja kiva kun löysit tänne! Kiitos kovasti huomiostasi, veden määrä on tosiaan 2,5 dl eikä litraa - hui, toivottavasti kukaan ei ole tehnyt pizzapohjaa tuolla vesimäärällä :) Hyvä kun huomasit kirjoitusvirheen, korjaan sen saman tien itse reseptiinkin.

      Maukasta pizzaperjantaita! :)

      Poista
  6. Ei noita kanoja tarttee esipaistaa mitenkään, suikaleiksi vaan ja vaikka muutamaksi tunniksi marinoitumaan > kyllä riittää suikaleille toi parinkyt minsan uunisessio paistuakseen kypsäksi näin tulee vielä mehukkaampaa eikä kuivaa kanaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ehkä, jos tuon 20 minuuttia antaa pizzan olla uunissa. Mutta 10 minuutissa jos pohja jo rapsakoituu riittävästi, voi olla vähän siinä ja siinä. Ylikypsää ei tosiaan missään nimessä kannata kanasta tehdä eli mahdollinen esipaisto voi olla vähän lyhyempikin.

      Poista

Follow @hellajahoukutus