Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

To Cook


Mitä sellaista haluaisit kokata, jota vielä et ole kokeillut? Mikä on siis ToDo-listasi keittiössä? Tämän haasteen lähetti 52 weeks of deliciousness -blogi muutama viikko sitten mietittäväksi eli ei kun listaamaan kahdeksan To Cook -ruokaa minun keittiössä!


1. Varoitan jo alkuun, että omat kokkailuhaaveeni eivät ole kovin kummoisia gourmet-väkerryksiä, vaan aika simppeleitä ruokia, joita vaan ei ole koskaan vielä tullut testattua. Ja joita ihan oikeasti haluaisin kokeilla. (Lupaan tässä samalla pyhästi myös että nämä haaveet tullaan kokkaamaan ja bloggaamaan. Ennemmin tai myöhemmin. Lupaan lupaan lupaan.) No niin, ihan ensimmäisenä olisivat blinit. Kaikilla ihanilla mössöillä varustettuina. Tämä on samalla tuplahaaste sillä en myöskään ole ikinä päässyt edes maistamaan blinejä!

2. Lammasta tai karitsaa. Jossain muodossa. Kumpaakaan ei ole nähty meidän keittiössä. Elävänä eikä kuolleena.



 4. Onnistunut mansikkakermakakku. Vaikka monia makoisia kakkuja on uunistani pöllähtänyt ulos, mansikkakakku ei valitettavasti kuulu näihin. Ei vaan onnistu, ei! Surullisin tapaus taisi olla edelliskesäinen appivanhemmille tarjottu yritys, joka meni suurin piirtein näin: Tein edellisiltana sokerikakkupohjan. Se ei kohonnut. En tiedä miksi. Kakku olisi pitänyt halkaista pitkittäin kolmeen osaan, mutta minä en onnistunut puolittamaan sitä edes kahtia. Kakkupohja päätyi roskiin. Seuraavana päivänä rynnin töiden jälkeen lähimarkettiin ostamaan valmiskakkupohjaa, joita ei tietenkään sillä hetkellä löytynyt. Aaargh, paniikki!! Tyhjän valmiskakkuhyllyn vierestä löytyi kuitenkin valmiita piirakkapohjia, joita sitten hädän hetkellä ostin kaksi. Nämä vaan päällekäin, piirakkareunoja vähän veitsellä katki ja hyvä valekakku siitä tulee. Tuleehan? No, edellisenä päivänä - epätoivoisen sokerikakkupohjan ei-kohotessa uunissa - tehty kermatäyte oli yön aikana vetistynyt vaaleaksi litkuksi, joka hädin tuskin pysyi valmispiirakkapohjien välissä ja ympärillä. Päälle vielä koristeeksi oudon sivumaun omaavia mansikoita ja kas, vierasvara on valmis! Tsadaa! Ihanat appivanhemmat pistivät kiltisti kakun poskeen, mutta ylpeä en siitä millään asteikolla voinut olla.

Että näin.

5. Vispipuuro. Tämän haaveen lainasin Annemilta, joka kuitenkin on jo oman To Cook vispipuuro-haasteensa kokannut. Minä tulen perässä.
(Heh, huomasin juuri, että blinitkin taisivat olla meillä yhteinen tocook -haave. Nämäkin Annemi on jo kokannut. Pahuksen tehokas nainen! :))

6. Juuressipsit. Näistä luin juuri tänään Maku-lehden syysnumerosta. Menee testiin jonkun kivan dipin kera.


7. Joku ihana, pehmeä risotto. Olen myös risotto-noviisi, en ole ikinä testannut sen valmistamista. Keväällä olin jo hilkulla tehdä jonkun version netistä bongaamistani sadoista parsarisotoista. Jäi tekemättä. Ensi keväänä ehkä?

8. Ja koska joulu on enää 43 päivän päässä, viimeisenä To Cook -herkkuna piparkakkutaikina. Mutta en lupaa, että se tapahtuu vielä tänä jouluna. Valmis piparkakkutaikinakin kun on ihan valtavan hyvää. Sekä paistettuna että raakana. Ainakin minusta.

 --------

Että tällaisia kokkailuhaaveita! Näitä kun alkoi miettimään, niin olisi tullut huimasti pidempikin lista aika helposti, niin paljon kaikkea kivaa on vielä kokeilematta. Bloggailuaiheita siis pitäisi riittää... :)

En laita haastetta nyt eteenpäin suoraan kenellekään osoitettuna, mutta jos innostuit pohtimaan omaa To Cook -listaasi, niin ei kun kirjaamaan ylös. Joko blogiin meidän muiden iloksi tai ihan vaan paperille omaan käyttöösi. Who knows, samalla voi syntyä vaikka ensi viikon ruokalista! :)
QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Kaikkea ihanaa listallasi. Sinulle on luvassa herkullisia aikoja, kun alat toteuttaa listaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin on! Nyt täytyy vaan tarttua härkää sarvista ja alkaa toteuttaa näitä ihanuuksia. Jänniä aikoja edessä :)

      Poista
  2. Meillä on samanlainen maku ruoissa ;) hieno lista, voisit vaikka kokeilla sitä piparitaikinaa ennen kuin mennään syömään, olisin erittäin mielelläni koemaistaja :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin näköjään on :) Eli pikkujoululahjaksi itsetehtyä piparitaikinaa? ;)

      Poista
  3. Tuohon risotto-kohtaan suosittelen omaa suosikkiani, sitruuna-mascarponerisottoa katkarapujen ja parmesanin kanssa tarjottuna. Ihastuin siihen kerran ravintolassa, jonka takia ravintolaan piti mennä pari kertaa uudelleenkin syömään samaa risottoa ja lopulta kaivoin sopivan reseptin netistä. Sitruuna ja kerma (mascarpone tässä tapauksessa) vain sopivat jotenkin todella hyvin yhteen :)
    Toinen maistuva risotto on suppilovahvero-aurajuustorisotto, kermalla pehmennettynä.

    Pitääkin tehdä vaikka uudenvuodenlupauksena vastaava to cook-lista itsellekin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kummatkin kuulostavat todella herkullisilta! Täytyy kyllä ihan ehdottomasti nyt lähiaikoina testata. Ja hyvä puoli on se, että taidan saada syödä koko satsin ihan itse, sillä tuo toinen puolisko ei välitä katkaravuista - eikä valitettavasti sienistäkään :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus