Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Samettinen kasvissosekeitto



Olen keittonoviisi. Monellakin tapaa.

Suurin piirtein ainoa keitto, jota meidän keittiössä on parin viime vuoden aikana valmistettu, on nakkikeitto (sitä onkin sitten tehty sitäkin enemmän). Ja tomaattikeitto. Tomaattikeitosta kelpaa usein myös valmisversio, erityisesti Knorrin valmiskeitot ovat oleet oikein toimivia pikaruokia. Näitä lukuun ottamatta keittoruoat jäävät yleensä tässä huushollissa auttamattomasti ilman ääniä Mitä tänään syötäisiin -kisassa.

En siis tiedä, mistä taivaalta tipahti eilen mieleeni äkillinen himo kasvissosekeittoon. Sellaiseen oikein sulavan samettiseen, mutta samalla pienellä potkulla varustettuun. Eipä siis muuta kuin vikkelä hyökkäys lähimarketin Hevi-osastolle ja kasa kasviksia ostoskoriin. Ja ei kun keittopuuhiin!

Vinkit keittoon sain Kotiliedestä. Inkivääri, chili ja lime-kookoskerma toivat juuri sitä toivottua sävähdystä, ja sosekeitto katosi sukkelasti parempiin suihin. Myös aluksi nenäänsä ihanliiankevyellejaterveelliselle kasvispiperrykselle nyrpistänyt isäntä ("eihän tuosta lähde edes nälkä") hotki hymyillen kaksi lautasellista putkeen :)

Samettinen kasvissosekeitto


3 porkkanaa
4 perunaa
1 palsternakka
0,5-1 bataattia (riippuen koosta)
pala purjoa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1,5 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
n. 1-1,5 cm pala tuoretta inkivääriä
valkopippuria
chilihiutaleita
2 dl lime-kookoskermaa (Valio)
loraus soijaa

pinnalle
tuoretta basilikaa tai muita yrttejä

Kuori ja lohko juurekset. Keitä vesi kiehumispisteeseen ja lisää kasvisliemikuutio ja suola. Lisää joukkoon kasvikset ja keitä 30-40 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa raastettu inkivääri. Soseuta keitto, kaada joukkoon kerma ja mausta valkopippurilla, chilillä ja tarvittaessa lorauksella soijaa. Kuumenna seos ja maistele, jotta maut ovat kohdillaan. Hienonna keiton pinnalle tuoreita yrttejä.
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Mä olen ollut nyt puolisen vuotta aivan hulluna kasvissosekeittoihin, niin hyvää ja helposti muunneltavissa. Meilläkin eka muristiin etta ei siitä lähde nälkä, mutta kyllä muuten lähtee ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä täytyy juu kokeilla uusia muunneltuja versioitakin! Äsken vedin vielä viimeiset rippeet kattilan pohjalta :P Ja kyllä vaan lähti taas nälkä!

      Poista
  2. Minä taas olen soppien - kaikenlaisten soppien - suuri ystävä. Meilläkin oli jossain vaiheessa vallalla väärä luulo, ettei niistä lähtisi nälkä, mutta varsinkin arki-iltaisin ne ovat juuri sopivan kevyttä iltaruokaa: Nälkä lähtee, mutta ei tule syötyä itseään tainnoksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen alkanut koko ajan enemmän ja enemään tykkäämään keitoista, mutta jostain syystä niitä ei ole itse tullut kauheasti tehtyä. Täytyypi korjata tämä puute!

      Iltaruoan lisäksi tykkään myös lounaalla syödä kevyesti keittoa, koska lounasähkyn jälkeen töihin uudelleen tarttuminen on ihan tuskaa. :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus