Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Yrttivoi



Tein elämäni ensäimmäistä kertaa maustevoita viime viikolla. Yrttejä, valkosipulia, sitruunaa ja ripaus chiliä. Ehkä helpoin resepti ikinä! Tämän jälkeen ei ole enää paluuta kaupan valmiisiin maustevoihin. Tällainen herkkupötkylä on tästä eteenpäin meidän pakkasen vakiovaruste.

Yrttinen maustevoi


noin 100 g voita
2 valkosipulin kynttä
lehtipersiljaa
basilikaa
timjamia
puristus sitruunanmehua
chilijauhetta
mustapippuria
suolaa

Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä. Hienonna valkosipulin kynnet ja tuoreet yrtit. Käytin tähän yrttivoihin tuoretta lehtipersiljaa ja basilikaa sekä kuivattua timjamia. Selväähän on, että yrttivoihin voi laittaa melkeinpä mitä yrttejä vain haluaa ja löytyy. Nämä ainakin toimivat mainiosti!

Sekoita pehmenneen voin sekaan hienonnettu valkosipuli ja yrtit, puristus sitruunanmehia, ripaus chilijauhetta sekä mustapippuria ja suolaa. Sekoita ainekset keskenään hyvin.

Laita yrttivoi muovikelmun päälle ja muotoile voista suippo tanko. Kääri tiukasti kelmuun ja sulje päät solmulla. Säilytä yrttivoita joko jääkaapissa (säilyy noin viikon) tai pakkasessa (säilyy parikin kuukautta) ja siivuta kohmeisena aina tarvittaessa lihan, kanan tai kalan kaveriksi.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Tulipa himo isoon, kunnon piffiin kun luin tästä maustevoista :P nam! en ole tainnut ennen maustevoita chililla maistaakaan, pääasiassa kaveripiirissä tehdään valkosipulivoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, hyvä kun kommentoit: mähän unohdin koko ohjeesta valkosipulin!! :D No, virhe korjattu nyt eli myös valkosipulia toki sisälsi tämä herkku!!

      Poista

Follow @hellajahoukutus