Tämä suussasulava juustokakku on peräisin Nelosen Neljän tähden illallinen -ruokaohjelmasta, jossa Keith Armstrong tarjosi vierailleen omien sanojensa mukaan "maailman parasta juustokakkua". No, olihan sitä pakko kokeilla, eikä kyseinen kehu kovin kaukana totuudesta ole: tätä justokakkua kannattaa ehdottomasti kokeilla!
Keith Armstrongin juustokakku
pohja:
puolikas paketti Digestive-keksejä tai kaurakeksejä
3 rkl voisulaa
täyte:
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk vispikermaa
1,7 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1,5 tl vaniljasokeria
kuorrutus:
2 prk ranskankermaa
1 rkl sokeria
hyppysellinen vaniljasokeria
halutessasi koristeeksi marjoja
Alkuperäisessä ohjeessa käytetään Digestive-keksejä, mutta koska jostain kumman syystä niitä ei löytynyt kaupasta, käytin kaurakekseja, jotka sopivatkin kakkuun melkeinpä paremmin. Murskaa keksit pieniksi muruiksi, sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele voidellun irtovuoan pohjalle ja laita vuoka kelmulla suojattuna jääkaappiin n. 20 minuutiksi.
Vaahdota tuorejuusto ja vatkaa sekaan vaahdotettu kerma, sokerit, jauhot sekä lopuksi munat. Kaada vuokaan ja paista 160 asteessa noin 40 minuuttia. Paiston jälkeen sekoita kuorrutuksen aineet mahdollisimman löysäksi vaahdoksi, kaada kuuman kakun päälle ja laita vuoka uuniin vielä noin 5 minuutiksi. Jäähdytä ja kylmennä jääkaapissa. Koristele halutessasi valitsemillasi marjoilla.