Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Keith Armstrongin juustokakku



Tämä suussasulava juustokakku on peräisin Nelosen Neljän tähden illallinen -ruokaohjelmasta, jossa Keith Armstrong tarjosi vierailleen omien sanojensa mukaan "maailman parasta juustokakkua". No, olihan sitä pakko kokeilla, eikä kyseinen kehu kovin kaukana totuudesta ole: tätä justokakkua kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Keith Armstrongin juustokakku


pohja:
puolikas paketti Digestive-keksejä tai kaurakeksejä
3 rkl voisulaa

täyte:
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk vispikermaa
1,7 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1,5 tl vaniljasokeria

kuorrutus:
2 prk ranskankermaa
1 rkl sokeria
hyppysellinen vaniljasokeria

halutessasi koristeeksi marjoja

Alkuperäisessä ohjeessa käytetään Digestive-keksejä, mutta koska jostain kumman syystä niitä ei löytynyt kaupasta, käytin kaurakekseja, jotka sopivatkin kakkuun melkeinpä paremmin. Murskaa keksit pieniksi muruiksi, sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele voidellun irtovuoan pohjalle ja laita vuoka kelmulla suojattuna jääkaappiin n. 20 minuutiksi.

Vaahdota tuorejuusto ja vatkaa sekaan vaahdotettu kerma, sokerit, jauhot sekä lopuksi munat. Kaada vuokaan ja paista 160 asteessa noin 40 minuuttia. Paiston jälkeen sekoita kuorrutuksen aineet mahdollisimman löysäksi vaahdoksi, kaada kuuman kakun päälle ja laita vuoka uuniin vielä noin 5 minuutiksi. Jäähdytä ja kylmennä jääkaapissa. Koristele halutessasi valitsemillasi marjoilla.


Juustokakku on mainiota sellaisenaankin, mutta tällä kertaa käytetyt punaiset viinimarjat toivat siihen ihanaa kirpeyttä. Marjat myös peittivät hieman oudon näköiseksi jääneen kakun pinnan: viimeistelevän ranskankerman kanssa kannattaa olla tarkkana ja sekoittaa se mahdollisimman löysäksi. Kakun olisi hyvä myös olla vielä hieman raaka ennen ranskankerman levitystä, jotta se levittyy pinnalle mahdollisimman tasaisesti. Onneksi marjat pelastivat ulkonäön ja suussasulava maku antoi anteeksi kaikki mahdolliset visuaaliset viat!
QuickEdit
Mona
9 Comments
Share :

Välimeren focaccia


 

Leipä on parasta mitä tiedän. Jo lapsesta asti olen ollut perso leivän perään ja useaan otteeseen jaettu lapsuustarina kertookin, miten kaupassa käytäessä pyysin ennemmin äidin ostamaan tuoretta leipää kuin karkkia. Siinä sitä sitten istuttiin tyytyväisenä rattaissa ja taitettiin leipäpussista tuoretta leipää, kun muut lapset kitisivät namipussien perään. Mutta oikeasti, mikä onkaan ihanampaa kuin tuore, lämmin leipä! Joten vaikka karppaus ja vähähiilihydraattisuus olisi kuinka muodikasta, kaikista ihanista leipänautinnoistani en luovu. Tässä niistä yksi, jota tein reilu viikko sitten sukujuhliin viemisiksi.

Välimeren focaccia

4 dl vettä
25 g hiivaa
2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
n. 8 dl vehnäjauhoja
öljyä
1 pkt fetaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
oliiveja
suolaa
mustapippuria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja kaksi desiä vehnäjauhoista vatkaten. Lisää muutama ruokalusikallinen öljyä ja loput jauhot ja alusta löysäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinketaiseksi.

Valuta taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja taputtele paksuhkoksi levyksi jauhojen avulla. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Pilko feta, aurinkokuivatut tomaatit sekä oliivit ja painele ne sormella taikinaan tehtyihin kuoppiin. Pirskota taikinalevyn päälle hieman öljyä sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Paista leipää 225-asteisen uunin keskitasossa noin 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä peittämättä.


QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

Sisusta seinätarralla



Kauniissa kodissa on miellyttävämpää kokata. Näin väitän minä. Tai ainakin siistimmässä, sillä jos keittiön taso on täynnä edellispäivien astiakasoja, tiskikone täynnä, varpaisiin tarttuu kävellessä leivämuruja ja muutenkin tavarat ympäri ämpäri lattioita, ei ainakaan allekirjoittanutta erityisesti kiinnosta tarttua kauhan varteen. No, siivousvinkkejä ei ole nyt luvassa, mutta kodin sisustukseen ja kaunistamiseen liittyen halusin vihjaista sisustustarrojen maailmasta. Tarroilla on helppo päivittää huoneen ilmettä - ne ovat näyttäviä, hauskoja ja persoonallisia yksityiskohtia.

Seinätarroja saa tätä nykyä monistakin paikoista, ja erityisesti netistä niiden hankkiminen on helppoa. Omat sisutustarramme olemme ostaneet art4u:n verkkokaupasta ja kokemukset ovat olleet erittäin positiiviset, vaikka tarrojen asennus seinään vaatikin hieman aikaa ja kärsivällisyyttä. Kuvan ihana Hyvää ruokahalua -tarra löytyy arvattavasti keittiömme seinältä ja eteisessä komeilee Jukka Rintalan Orkidea.

Art4u:n lisäksi sisutustarroja myyvät mm. Iloinen apina, Walldecor, Zocca ja NetAnttila.
QuickEdit
Mona
1 Comments
Share :

Feta-pinaattipiirakka



Tätä feta-pinaattipiirakkaa on testattu tänä kesänä jo pariin otteeseen ja hyvää on ollut kummallakin kerralla. Piirakka on erittäin nopea taikoa, koska käytän siinä valmista piirakkapohjaa. Muutaman kerran valmispohjia testattuani olen todennut, että erityisesti suolaisissa piirakoissa ne toimivat erittäin hyvin eikä itse tehdyn pohjan nyppiminen aina maksa vaivaa. Pieni huijaushan on leivonnassa sallittua... :)

Feta-pinaattipiirakka


1 pkt valmista piirakkapohjaa kaupan pakastealtaasta

2-3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 pkt tuoretta pinaattia (tai vaihtoehtoisesti pakastettua)
1 pkt fetaa
3 munaa
1,5 dl ruokakermaa
mustapippuria

Sulata valmis piirakkataikinapohja pakkauksen ohjeen mukaan. Painele sulanut pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 

Silppua sipulit pieneksi ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää paiston loppuvaiheessa tuore pinaatti ja anna lämmetä hetken. Pinaatti menee kasaan hetkessä, joten nosta pannu liedeltä heti kun pinaatit ovat kutistuneet. Kaada pinaatti-sipuliseos piirakkapohjan päälle. Murenna myös feta vuokaan. Vatkaa munat ja lisää joukkoon kerma. Mausta seos mustapippurilla ja kaada piirakkavuokaan pinaatin ja fetan päälle. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Piirakka maistuu erinomaiselta heti paistettuna mutta toimii mainiosti myös kylmänä suolapalana!


QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Fetatäytetyt paprikat




Tämän ohjeen bongasin Pirkan resepteistä ja toimi hyvin, vaikka käytössä ei ollutkaan alkuperäisen ohjeen mukaisia suippopaprikoita (eikä kaikkea tehty Pirkka-tuotteista)...

Fetatäytetyt paprikat

kahdelle

2 kpl paprikaa
1 pkt fetaa (mielummin kunnon murenevaa fetaa kuin salaattijuustokuutoita)
öljyä
yrttimaustetta tai vastaavaa
mustapippuria
päälle ruohosipulia

Halkaise paprikat pitkittäin ja poista kanta ja siemenet. Sivele paprikoiden ulkopinta öljyllä. Murskaa feta haarukalla tai käsin ja täytä paprikat juustolla. Ripottele pinnalle yrttisekoitusta ja mustapippuria sekä halutessasi tuoretta ruohosipulia. Grillaa paprikoita miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes paprikat pehmenevät hiukan. Tarjoile lisukkeena grillattujen pihvien kera tai pääruokana salaatin kanssa.

Meillä paprikat nautittiin klassisten aurajuusto-pekonisienien sekä maukkaan vihersalaatin kyljessä...

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Barcelonan houkutuksia


Terveisiä Barcelonasta, jossa vietin viimeisen lomaviikkoni kuumasta Espanjan auringosta nauttien! Barcelona on erinomainen matkakohde, jos haluaa yhdistää kulttuuria, shoppailua, rantalomaa ja aktiviteetteja. Viikon aikana ehtii hyvin niin kävellä jalkansa rakoille kuin maata lekotella aurinkovarjon alla.

Tässä ensin vähän kulttuurikokemuksia. Barcelonassahan ei voi käydä ilman kohtaamisia Gaudin kanssa. Hänen ilmiömäisen erikoiset rakennukset ja rakennelmat ovat Barcelonan tunnusmerkkejä, jotka kohahduttavat myös arkkitehtuurista vähemmän kiinnostunuttakin matkalaista. Me tutustuimme niihin mm. vuonna 1914 valmistuneessa Gaudin puistossa, Park Güellissa.



Barcelonan kuuluisin nähtävyys, Sagrada Família, on Gaudin suunnittelema roomalais-katolinen kirkko, jonka rakennustyöt aloitettiin v. 1882 ja jonka arvioidaan valmistuvan Gaudin kuoleman 100-vuotisjuhlavuonna 2026. Kirkko on valtavan kokoinen ja sen monenmoisia yksityiskohtia voisi ihailla pidempäänkin. On uskomatonta, miten joku on voinut suunnitella niin mahtipontista ja yksityiskohtaista monumenttia, ja miten se on voitu vielä toteuttaa...


 Kärsimysfasadi

No, ruokablogia kun kerran pidetään, niin täytyyhän sitä mainita myös Barcelonan herkut. Varsinaista kulinaarista elämystä en valitettavasti tällä kertaa saanut, vaan tapakset jäivät monesti melko mitäänsanomattomiksi. Tämä johtuu varmasti ravintolavalinnoista, mutta erityisesti ulkotarjoilupaikoissa ruoka ei yltänyt odotuksiin. Parhaimmat makuelämykset saimme Grill Roomista (Carrer dels Escudellers 8, nettisivuja ei valitettavasti löytynyt), jossa söimme sushia sekä erinomaisella pihvillä höystettyjä hampurilaisia.

 Patatas Bravas

 Pubitapaksia

Paikallisen herkkukaupan ikkuna

Shoppailuun Barcelona on mitä mainioin kaupunki, ja niin isommilla ostoskaduilla kuin Barri Goticin pikkukujillakin saa kulumaan aikaa useita päiviä. Erityisesti kenkäkauppoja Barcelona on pullollaan, enkä minäkään pystynyt sanomaan vastaan ihanille kenkähoukutuksille. Tässä näytteenä pari kassiin päätynyttä ostosta (vaikkei tämä muotiblogi olekaan).



QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Follow @hellajahoukutus