Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Barcelonan houkutuksia


Terveisiä Barcelonasta, jossa vietin viimeisen lomaviikkoni kuumasta Espanjan auringosta nauttien! Barcelona on erinomainen matkakohde, jos haluaa yhdistää kulttuuria, shoppailua, rantalomaa ja aktiviteetteja. Viikon aikana ehtii hyvin niin kävellä jalkansa rakoille kuin maata lekotella aurinkovarjon alla.

Tässä ensin vähän kulttuurikokemuksia. Barcelonassahan ei voi käydä ilman kohtaamisia Gaudin kanssa. Hänen ilmiömäisen erikoiset rakennukset ja rakennelmat ovat Barcelonan tunnusmerkkejä, jotka kohahduttavat myös arkkitehtuurista vähemmän kiinnostunuttakin matkalaista. Me tutustuimme niihin mm. vuonna 1914 valmistuneessa Gaudin puistossa, Park Güellissa.



Barcelonan kuuluisin nähtävyys, Sagrada Família, on Gaudin suunnittelema roomalais-katolinen kirkko, jonka rakennustyöt aloitettiin v. 1882 ja jonka arvioidaan valmistuvan Gaudin kuoleman 100-vuotisjuhlavuonna 2026. Kirkko on valtavan kokoinen ja sen monenmoisia yksityiskohtia voisi ihailla pidempäänkin. On uskomatonta, miten joku on voinut suunnitella niin mahtipontista ja yksityiskohtaista monumenttia, ja miten se on voitu vielä toteuttaa...


 Kärsimysfasadi

No, ruokablogia kun kerran pidetään, niin täytyyhän sitä mainita myös Barcelonan herkut. Varsinaista kulinaarista elämystä en valitettavasti tällä kertaa saanut, vaan tapakset jäivät monesti melko mitäänsanomattomiksi. Tämä johtuu varmasti ravintolavalinnoista, mutta erityisesti ulkotarjoilupaikoissa ruoka ei yltänyt odotuksiin. Parhaimmat makuelämykset saimme Grill Roomista (Carrer dels Escudellers 8, nettisivuja ei valitettavasti löytynyt), jossa söimme sushia sekä erinomaisella pihvillä höystettyjä hampurilaisia.

 Patatas Bravas

 Pubitapaksia

Paikallisen herkkukaupan ikkuna

Shoppailuun Barcelona on mitä mainioin kaupunki, ja niin isommilla ostoskaduilla kuin Barri Goticin pikkukujillakin saa kulumaan aikaa useita päiviä. Erityisesti kenkäkauppoja Barcelona on pullollaan, enkä minäkään pystynyt sanomaan vastaan ihanille kenkähoukutuksille. Tässä näytteenä pari kassiin päätynyttä ostosta (vaikkei tämä muotiblogi olekaan).



QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus