Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Butter chicken - kertakaikkisen ihana



Vaikka rakastan ruoanlaittoa, rakastan myös valmiiseen pöytään istumista. Onneksi rakas apukokkinikin pärjää keittiössä paremmin kuin hyvin ja on vuosien varrella kehittänyt omat bravuurinsa. Eräs niistä on intialaiset ja nepalilaiset maut. Yleensäkin maustamisessa apukokki on aina ollut minua huomattavasti rohkeampi ja siksi tällaiset mausteiset ruoat sopivat hänen kokkivuorolleen kuin nenä päähän.

Butter chicken on intialaisen keittiön vähemmän tulisimmasta päästä ja siksi sopii myös lasten suuhun. Mausteinen tomaatti-kermakastike pitää sisällään ihania makuja ja siihen voi käyttää oman maun mukaan joko kuohu- tai kookoskermaa. Lähi-Prisman valikoimasta löytyi myös lähes autenttista naanleipää, joka on lähes must, kun butter chickeniä lähtee valmistamaan. Öljysimme ja suolasimme leivän kevyesti ja heitimme nopeasti grilliin paahtumaan. Nopeammin lämpenee myös esim. leivänpaahtimessa pienempinä paloina. Jogurttikastike ei ole mitenkään välttämätön, mutta pehmentää kyllä kivasti annoksen makuja ja sopii naanleivän dipiksi. 

Tämä ruoka on niin kertakaikkisen ihanaa, että voisin syödä tätä lähes joka päivä! Voi sanoa, että lähestulkoon nuolin lautasen aterian päätyttyä. Suurensuuri suositus kotitekoiselle Butter chickenille - sekä valmiiseen pöytään istumiselle.

Butter chicken

600 g broilerin rintafileitä
suolaa
mustapippuria
2 rkl turkkilaista jogurttia
öljyä paistamiseen

kastike
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 chili
nokare voita
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1,5 tl garam masalaa
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
500 g paseerattua tomaattia
2 dl kuohu- tai kookoskermaa
1 tl suolaa

lisukkeeksi
basmati- tai jasmiiniriisiä
naan-leipää

jogurttikastike
2 dl turkkilaista jogurttia
pala kurkkua
suolaa
mustapippuria
1/2 sitruunan mehu


Leikkaa broilerinfileet suupaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon jogurtti. Anna maustua 15 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi chili. Kuullota sipulit voissa kattilassa. Lisää chili, inkivääri, garam masala, juustokumina ja korianteri. Kuullota vielä hetki. Lisää paseerattu tomaatti ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.

Paista broilerinpalat rasvassa pannulla lähes kypsiksi. Kaada broilerit kastikkeen joukkoon ja hauduta miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää lopuksi kerma ja suola, tarkista maku.

Tarjoa butter chicken  basmati- tai jasmiiniriisin kanssa. Kylkeen sopii erinomaisesti nopeasti uunissa tai grillissä paahdettu naanleipä sekä jogurttikastike. Jogurttikastiketta varten raasta ensin kurkku ja anna valua hetken siivilässä. Sekoita sitten kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Kiitos maittavasta ohjeesta! En voi sanoa olevani Intialaisen tai tulisen/mausteisen ruoan ystävä, mutta postauksen nähtyäni ajattelin testata. Ja kyllä, minä nuolin lautasen�� Tämä sopi myös hyvin alkavaan flunssaan, eiköhän pöpöt tällä taltu.-Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että rohkenit testaamaan ja tykkäsit! Toivottavasti flunssapöpöt saivat kyytiä. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

      Poista

Follow @hellajahoukutus