Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Terveelliset banaani-mustikkamuffinssit



Leivonta-addikti täällä, hei! Tuli tässä eräänä päivänä taas ihan hirveä himo leipoa jotain. (Tuleeko teille koskaan tällaisia himoja vai olenko yksin omituisuuteni kanssa?) Kroppa ja järki tajusivat kuitenkin muistuttaa, että välillä sitä voisi leipoa myös jotain terveellistä, joten aloin etsiä sokerittomia leivonnaisideoita. Niitähän löytyi ja lopulta tein varsinaisen scoren: tässä leipomuksessa ei ole sokeria, ei vehnäjauhoja eikä juuri rasvaakaan (vain ruokalusikallinen rypsiöljyä, jonka senkin voi halutessaan jättää pois). Tarvittava makeus tulee banaanista ja nokareesta hunajaa, jauhot kaurahiutaleista sekä mantelijauheesta ja maku banaanin lisäksi mustikoista, kardemummasta ja kanelista.

Nyt huomio: nämä muffinssit eivät siis ole herkuttelumuffinseja sanan varsinaisessa merkityksessä. Nämä eivät ole makeita, mutta hyviä ne ovat silti. Muffinssit sopivat valtavan hyvin esim. aamu- tai välipalaksi ja niitä voi vedellä hyvällä omallatunnolla vaikka useammankin putkeen. Erityisesti ne sopivat myös pikkuväelle naposteltavaksi. Meillä 5 v. pikkukokki popsi näitä hyvin mielissään, päätyipä pari muffinia myös päiväkodin metsäretken evääksi.


Terveelliset banaani-mustikkamuffinssit
8-10 kpl

2 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 banaania
3 kananmunaa
0,5 dl maitoa
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
1,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
1 dl mustikoita

Laita kaurahiutaleet tehosekoittimeen ja surauta hiutaleet karkeaksi jauhoksi. Sekoita joukkoon mantelijauhot ja leivinjauhe. Soseuta banaanit haarukalla. Yhdistä banaanit, munat, maito, öljy, hunaja ja mausteet sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella juoksevaksi seokseksi. Sekoita joukkoon jauhoseos.

Vuoraa muffinssipelti muffinssivuoilla ja lusikoi taikina niihin. Huomioi, että taikina ei kohoa paljoakaan uunissa, joten voit täyttää vuoat piripintaan. Tiputtele mustikoita taikinan joukkoon ja painele osa niistä syvemmälle "piiloon".  Paista 200 asteessa 15 minuuttia.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus