Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Se maailman paras pannukakku



Olen etsinyt sitä parasta pannukakkuohjetta jo pitkään. Julkaissut täällä blogissakin monta kelpoa pannarireseptiä, kuten OmenapannarinBanaanipannarin, Raparperipannarin sekä Kardemummalla kruunatun pannukakun. Kaikki nämä ovat hyviä ja toimivia pannukakkuohjeita, mutta mikään niistä ei kuitenkaan ole Se Täydellinen Pannukakku. 

Maailman paras pannukakku löytyy kyseisellä nimellä reseptipalvelu Kotikokin sivuilta. Resepti on kerännyt jo lähes 9 miljoonaa katselukertaa ja on yksi ehdottomasti suosituimmista resepteistä siellä. Tämä minun versioni on lähestulkoon sama, mutta rehellisyyden nimissä tuossa alkuperäisessä versiossa on omaan makuuni aivan liikaa sokeria ja rasvaa. Niiden määrää olen siis tiputtanut yli puolella. Tätä ei kannata pelästyä - pannukakku on todella, todella maukas vähäisemmälläkin sokerin ja rasvan määrällä. Lisäksi lisään aina välillä hieman kardemummaa pannarin joukkoon.

Tämä resepti on vakiintunut meille niin rakkaaksi pannariohjeeksi, etten enää harkitsekaan tekeväni mitään muuta pannukakkua kuin tätä. Halutessani soveltaa lisään joukkoon joskus hieman muussattua banaania tai ripottelen ennen paistoa pannarin päälle mustikoita tai muita marjoja.  Joskus teen vain puolikkaan taikinan ja paistan sen pienemmässä uunivuoassa. Perusresepti on kuitenkin aina sama. Sillä ei voi epäonnistua ja se on nii-in hyvää, sekä hieman jäähtyneenä että jääkaappikylmänä seuraavana päivänä.

Etsintä on päättynyt - tämä on ainoa pannukakkuresepti, jota koskaan enää tarvitset.

Maailman paras pannukakku

4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
(1 tl kardemummaa)
8 dl maitoa
2 kananmunaa
nokare (20-50 g) voita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet maidosta ja vatkaa nopeasti taikinaksi. Lisää loput maidot, kananmunat sekä sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa noin 1/2 tuntia.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

Follow @hellajahoukutus