Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kylmäsavulohikakku, herkkua juhlapöytään!



Pikkukokkimme täytti hiljattain viisi vuotta ja viikonlopun juhlamenot olivat sen mukaiset. Lauantaina kestittiin päiväkotikavereita ja muita ystäviä, sunnuntaina sukulaisia. Tänä vuonna tajusin mennä kaverisynttäreiden osalta sieltä, missä aita on matalin eli lapsosille pöydässä oli vain jäätelökakkua, keksejä, karkkeja ja popcornia. Niistäkin jäi syömättä suurin osa. Sunnuntain sukulaissynttäreillä tarjolla oli sitten toki vähän useampaa sorttia: kylmäsavulohikakkua, välimerellistä kasvisvoileipäkakkua (resepti mukailtuna Annin Uunissa -blogista, hurjan hyvää!), kesän parasta suklaakakkua (tällä kertaa vadelmaisella täytteellä) sekä mustikkamurupiirakkaa.

Kylmäsavulohikakun reseptin laitan jakoon tässä. Olen päässyt kylmäsavulohen makuun vasta hiljattain, pari vuotta sitten olisin luultavasti koittanut valmistaa kakun lämminsavulohesta. Hapankorppupohja sopii kakkuun aivan täydellisesti ja koostumus on muutenkin erittäin maukas. Sitruunamehua olisi omaan makuuni voinut olla vielä aavistuksen enemmänkin, joten lorauta sitä hieman lisää, jos olet itsekin sitruunan ystävä.

Kylmäsavulohesta kiepsautetut ruusut ja tillisilppu olivat helppo ja kaunis koristelu kakulle. Kaiken kaikkiaan erinomainen juhlapöydän tarjottava!

Kylmäsavulohikakku

pohja
200 g hapankorppuja
100 g voita
3/4 dl vettä

täyte
4 liivatelehteä
2500-300 g kylmäsavulohta
1/2 dl silputtua tilliä
1 punasipuli
2,5 dl vispikermaa
400 g ruohosipulituorejuustoa
1/2 dl sitruunamehua
mustapippuria

koristelu
kylmäsavulohta
tilliä

Murskaa hapankorput monitoimikoneessa/tehosekoittimessa tai esim. pakastepussissa kaulimella murskaten. Sekoita joukkoon sulatettu rasva sekä vesi. Painele seos tasaiseksi 24 cm irtopohjavuokaan. Jäähdytä pohjaa hetki jääkaapissa.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Valmista sillä aikaa täyte. Leikkaa lohi ja sipuli pieniksi kuutioiksi sekä silppua tilli. Vaahdota kerma kuohkeaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää lohi, sipuli ja tilli seokseen. Mausta mustapippurilla. Kuumenna sitruunamehu ja liota puristellut liivatteet siihen hyvin sekoittaen. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä täyte hapankorppupohjan päälle tasaisesti. 

Laita kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Koristele kakku ennen tarjoilua kylmäsavulohi"ruusuilla" sekä tillillä.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Olen kokeillut useita erilaisia versioita kylmäsavulohikakusta. Tämä taisi taas olla hieman erilainen joten kokeiluun menee! :)
    Ja myöhästyneet onnittelut pikkukokille!! <3 Kuin musta tuntuu että hän ihan just vasta syntyi... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne, niin mustakin tuntuu <3
      Sä olet sitten jo ihan kylmäsavulohikakkukonkari, toivottavasti tämäkin versio maistuu!

      Poista

Follow @hellajahoukutus