Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Grillattu perunasalaatti



Juhannus kurkkii oven takana ja grilliherkkuja googlaillaan hiki hatussa. Kolme pitkää päivää grillin takana, huh! Mikä siinä onkin, että juhannuksena tuntuisi ihan synniltä valmistaa ruokaa ilman grilliä? Vaikka mökkijuhannusta ei meille ole tänäkään vuonna tiedossa, korvaa oma piha, kaverit ja se grilli asian. Oman haasteensa grillaukseen asettaa se, että grilli sijaitsee asuntomme parvekkeella ja ruokapöytä alakerran pihalla. Kenties viritämme jonkun naruhissi-systeemin, jolla grillimestari voi laskea valmiit grillisafkat meille narusta roikkuvalla korilla alas. Ja jääkylmät juomat siinä samalla. ;)

Kuten kuvan serpenttiineistäkin voi päätellä, päivän reseptiä eli grillattua perunasalaattia tarjottiin meillä edellisenä juhlapäivänä eli vappuna. Se on löytynyt 52 weeks of deliciousness -blogista ja oli niin hyvää, että olisin voinut syödä pelkästään ja vain tätä. Vappuna tarjolla ei vielä ollut uusia perunoita, mutta nyt juhannuspöytään - mikäli mielit tätä tehdä - kannattaa ehdottomasti pyöräyttää salaatti niistä. Silloin perunoita ei luonnollisesti tarvitse pilkkoa, uudet perunat kun sujahtavat suuhun ihan sellaisenaan. Fetan, basilikan, öljyn ja sitruunan maut sopivat grillattujen perunoiden kylkeen mielettömän hyvin eikä valmistamiseen kulu grillauksen lisäksi liiemmälti aikaa.

Yksi i-ha-na grillausvinkki siis lisää jakoon juhannusmenusi suunnitteluun <3

Grillattu perunasalaatti
4 hengelle lisukkeeksi

15-20 pienehköä uutta perunaa (tai 6-8 isoa ruokaperunaa)
kourallinen tuoretta basilikaa
1 punasipuli
150-200 g fetajuustoa

kastike
1/2 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

Keitä pestyt perunat juuri ja juuri kypsiksi. Jos käytät isoja perunoita, leikkaa perunat puoliksi / isoiksi suupaloiksi. Silppua basilika ja punasipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Grillaa perunoihin kaunis pinta (kannattaa käyttää grillausalustaa, jotta perunat eivät tipahda grilliin ja niitä on helpompi käännellä). Sekoita valmiit perunat sipuli- ja basilikasilpun kanssa kulhossa, lisää joukkoon murennettu feta sekä kastike.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus