Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Sadun mehevä omenapiirakka


Huhuu, onkohan ketään enää siellä?

Täällä ollaan taas blogin parissa - pitkästä, pitkästä aikaa.  Kuten aina kesäisin, keskityn olennaiseen  eli lomailuun ja blogi saa jäädä. Tauosta tuli kieltämättä luvattoman pitkä, mutta sitä suuremmalla syyllä onpa ihanaa taas päästä jakamaan ruokaideoita kanssanne! Kesän aikana ei tullut kokattua juuri mitään uutta, menimme pitkälti tutuilla grilliherkuilla ja kesäleivonnaisilla. Kesälomasta aimo annos kului myös reissun päällä, joten keittiökin sai kertakaikkisesti lomailla. Nyt kun työpaikan lattioita on kulutettu jo useampi viikko ja syysrutiinit alkavat pikkuhiljaa tulla tutuiksi, uskon blogillekin löytyvän taas vähän aikaa. Ei paljon, sen ovat viime vuodet osoittaneet. Mutta sen verran kuitenkin, että ainakin pari kertaa kuussa saan tänne jonkun uuden reseptin jakoon. Muissa kanavissa jaan kuvia ja ruokaideoita sitten aktiivisemmin. Jos et siis vielä seuraa Hella & houkutusta somessa, niin laitahan seuraantaan joko Instagram tai Facebook -tilini tai molemmat! 


Saan työkavereiltani usein kommenttia, että miten ihmeessä jaksan leipoa niin usein, kuskatessani ylijääneitä leivonnaisia työpaikan kahvipöytään. Se on vaan niin kivaa puuhaa! Leipoessa saa touhuta käsillään ja keskittyä hetkeen. Järjestelmälliselle luonteelleni sopii reseptin noudattaminen, sillä leipoessa sovellettavia osia on vähemmän kuin ruoanlaitossa yleensä, ja ainesosien määrät kannattaa pitää melko lailla reseptin mukaisina. Leipominen on minun ja pikkukokin yhteistä puuhaa, ja nautin siitä että saamme yhdessä touhuta jauhojen, sokerin ja voin pauloissa. Ja kaiken kukkuraksi sen lopputulemana on aina jotain ihanaa herkkua, makean ystävä kun olen!

Viikonloppuna leivontapöydälle päätyi Satu Koiviston hurmaava omenapiirakka, joka on ihastuttanut jo monia. Salaisuutena on mantelijauho, joka mehevöittää taikinan aivain uskomattoman pehmeäksi. Resepti on aika lailla yksi yhteen alkuperäisen kanssa - vain sokerin määrää olen hieman vähentänyt (kuten yleensä aina leipoessani teen). Käytettävien omenoiden määrä riippuu myös täysin siitä, minkäkokoisia omenoita on käsillä. Sadulla niitä meni 10 (ilmeisesti omasta omenapuusta poimittuja), minulla 2 (isoja ulkomaisia).


Sadun mehevä omenapiirakka

200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
omenoita (koosta riippuen 2-10)
kanelia
sokeria

Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa tasaiseksi. 

Sekoita vehnä- ja mantelijauhot sekä leivinjauhe ja kardemumma toisessa kulhossa keskenään. Lisää jauhot taikinan joukkoon muutamassa erässä ja sekoita nopeasti. Levitä taikina uunivuokaan leivinpaperin päälle.

Pese omenat ja kuori tarvittaessa. Leikkaa lohkoiksi ja lado taikinan päälle vuokaan. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. 

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 1/2 tuntia, kunnes se on kauniin ruskea. Nauti vaniljakastikkeen kera.
QuickEdit
Mona
1 Comments
Share :

1 kommentti:

Follow @hellajahoukutus