Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Banaani-suklaa jäätelökakku




Kun aikanaan törmäsin Kokit ja potit -blogin hurmaavaan Brownie-jäätelökakkuun, tiesin että tätä herkkua täytyy todellakin jonain päivänä kokeilla. Resepti jäi arkistoihini ja muutama viikko sitten kaivoin sen taas esiin. Brownien sijaan päätinkin kokeilla jäätelökakun pohjana banaanileipää, ja sen kaveriksi sopi tietysti parhaiten suklaajäätelö.

Kakku on tosi helppo tehdä ja koota. Jäätelönä käytetään tavallista litran pakettijäätelöä, josta leikataan pituussuunnassa sopivat levyt kakun väliin (1/3 paketillista jää näin käyttämättä). Yksi erittäin tärkeä seikka on kuitenkin se, että kakun antaa jäähtyä kokonaan ennen kasaamista. Arvatkaapa, teinkö minä näin? No enpä tietenkään. Jälkiruokanälkä oli kova, ja lähdin leikkaamaan ja kokoamaan kakkua sen ollessa vielä lämmin. No siinä on se jännä juttu, että jäätelö alkaa aika haipakkaa sulamaan lämpimien kakkulevyjen välissä.

Tuli bloggajalle kameran kanssa vähän kiire, että sai kuvat otettua ennen jäätelön totaalivalumista pöydälle.

Mutta hyvää oli, niin mahdottoman hyvää!!!


Banaani-suklaa jäätelökakku

150 g voita
2 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
3 banaania

1 litran paketti suklaajäätelöä
tomusokeria
(marjoja koristeluun) 

Sulata voi. Sekoita kulhossa voisula ja jogurtti. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti.
Yhdistä kaikki kuivat aineet toisessa kulhossa: vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri, kardemumma ja kaneli. Pilko kaksi banaania ja muussaa ne haarukalla.

Sekoita voi-munaseokseen kuivat aineet ja muussatut banaanit. Sekoita tasaiseksi.

Voitele leipävuoka ja jauhota se korppujauholla. Kaada taikina vuokaan. Puolita viimeinen banaani pituussuunnassa ja aseta kakun päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kokoamista (voit myös valmistaa kakun edellisenä päivänä). Leikkaa kakku pituussuunnassa kolmeen osaan.

Leikkaa suklaajäätelö kolmeksi levyksi (joista kakkuun käytetään vain kaksi). Kokoa kakku. Laita alimmaiseksi banaanikakkulevy, sitten jäätelö, sitten kakku, sitten jäätelö ja lopuksi kakkukansi päälle. Koristele tomusokerilla ja halutessasi marjoilla.

Tarjoa kakku heti. Voit myös tarvittaessa pakastaa kakun kelmulla suojattuna ja ottaa sen pakastimesta pehmenemään noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

QuickEdit
Mona
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

  1. Onpa hauska idea! Ja varmasti saanut napsia kuvat nopeaan :D Varmaan herkullista ♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Juu, oli aika haipakkaa kun tajusin että kohta on suklaajäätelöt pöydällä :D Ensi kerralla sitten jäähtyneellä kakulla...

    VastaaPoista
  3. There may be noticeably a bundle to find out about this. I assume you made certain nice points in features also. online casino slots

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus