Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Hurjan maukas marjapiirakka




Heippahei pitkästä aikaa!

En suunnitellut pitäväni sen kummempaa kesälomaa blogista, mutta niin vaan taas kävi. Näytän kuuluvan siihen koulukuntaan, joka haluaa lomalla irtautua kaikin tavoin tietokoneesta. Lomalla olisi varmasti hyvin aikaa bloggailla jopa varastoon, mutta se tuntuu kovin vieraalta kun ulkona paahtaa ennätyshelle, koko perhe on kerrankin rauhassa yhdessä koossa ja päivälle jos toiselle on pientä kivaa ohjelmaa ja reissua tiedossa. Kokkaamista rajoitti tänä kesänä myös tuo keittiöremonttimme, joka nyt alkaa olla valmis - siitä luvassa kuvia ja fiilistelyjä heti kun viimeisetkin hyllyt, listat ja maalaukset saadaan pakettiin.

Meidän kesäloma meni kaiken kaikkiaan tosi kivasti! Paljon uimista ja yhdessäoloa, keleistä nauttimista. Viikko kotikonnuillani, pari päivää Tampereella, Puuhamaa- ja päiväretkipyrähdyksiä pikkukokin ehdoilla. Jäätelöä lähes joka päivä. Ja vielä yksi lomaviikko odottelee tuolla syksymmällä, sinne on varattu koko perheen löhöilyloma etelän lämpöön.


Viimeisenä kesälomapäivänä korkkasimme pikkukokin kanssa uuden keittiön leivontahommat tällä huippuhyvällä marjapiirakalla. Kävimme noukkimassa mustikat ja villivadelmat lähimetsästä. Onneksi keräilytavoitteena oli vain tuo yksi piirakallinen, sillä juuri enempää lähipuskista ei olisi irronnut. Liekö syynä kuiva ja kuuma kesä, mutta mustikkaa ei meiltäpäin meinannut löytyä. Tällä sadolla saatiin kuitenkin aikaseksi yksi parhaista marjapiiraista ikinä! Mehevyyden salaisuudeksi uskon jogurtin ja rypsiöljyn. Ja maltillisen paistoajan - pidä piirakkaa uunissa enemmin aavistuksen liian vähän kuin liian kauan.

Kaveriksi nokare vaniljajäätelöä tai loraus vaniljakastiketta. Ja avot - kesä jatkuu!

Marjapiirakka

2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl rypsiöljyä
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa

pinnalle
3 dl mustikoita ja vadelmia
1 rkl sokeria

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Lisää jogurtti ja öljy, vatkaa tasaiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, kardemumma ja suola toisessa kulhossa. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Ripottele pinnalle mustikat ja vadelmat. Painele niitä kevysti taikinaan. Ripottele pinnalle sokeria.

Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus