Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Pääsiäisen passion-rahkapiirakka



Mitä kuuluu sinun pääsiäisperinteisiisi? Suklaamunia, perhepäivällisiä, pihahommia? 

Meille on muodostunut ystäväporukassa ihana perinne: kokoonnumme joka pääsiäinen mökkeilemään suurin piirtein samalla porukalla. Mökki on yleensä vuokrattu Himokselta, jolloin pääsiäiseen on kuulunut laskettelua, mutta tänä vuonna menemme poikkeuksellisesti Saimaan suuntaan. Mökkipääsiäisiä on takana jo kuusi, tämä vuosi on siis jo seitsemäs laatuaan. Vuosien mittaan on porukka kasvanut lapsella jos toisella, nyt matkaan lähtee yhteensä viisi 2-4-vuotiasta skidiä. Leppoisaa menoa siis tiedossa! :) Mutta vaikka vauhdinpitäjiä on useita, on silti mahtavaa kun voimme porukassa katsoa lasten perään, kokata vuorotellen murkinat koko poppoolle ja nauttia saunat ja viinit lasten uinahdettua.

Ruokapuoli on yleensä hoidettu niin, että kukin jääkaappikunta vastaa yhdestä päivällisestä. On ihanaa, kun jokainen voi vuoron perään astua valmiiseen pöytään! Lounaaksi valmistunee tänä vuonna maailman suurin makaronilaatikko, jolla on tarkoitus ruokkia koko sakki vähintään kahtena päivänä. Mutta, herkkujakin kuuluu toki pääsiäiseen. Lapsille varataan kasa suklaamunia ja ehkä intoudumme myös leipomaan jotain. 

Valmistauduin vähän ennakkoon tuleviin juhlapyhiin ja tein yhden erinomaisen pääsiäisleivonnaisen. Passion-rahkapiirakka on helppo ja nopea, ei-liian-tuhti ja erittäin maukas. Mantelijauhot mehevöittävät pohjan ja passionhedelmä tuo täytteeseen suussa sulavaa makua. Ja nuo pienet suklaamunarakeet ovat vaan niin ihania pääsiäileipomusten koristeita! 


Passion-rahkapiirakka

150 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
80 g mantelijauhetta
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 dl kuohukermaa

täyte
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
3 passionhedelmää
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

päälle
suklaamunarakeita

Sulata voi. Mittaa kuivat aineet (vehnäjauhot, matelijauhe, sokerit ja leivinjauhe) kulhoon. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita 1/4 taikinasta sivuun toiseen kulhoon. Sekoita lopputaikinan joukkoon muna ja kuohukerma. Levitä pehmeä pohjataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 

Sekoita rahka, kananmuna ja sokerit keskenään. Puolita passionhedelmät ja koverra sisukset täytteen joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle. Murustele loppu taikinaseos piirakan pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 

Anna piirakan jäähtyä ja koristele pienillä suklaamunarakeilla. 


Iloista pääsiäistä sinulle!
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen piiras. :) Kiva idea nuo pienet suklaamunarakeet päällä.

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköinen piirakka! Ja kuulostaa kivalta nuo teidän pääsiäisperinteet! ♥
    Me aloitettiin kans viime pääsiäisenä äidin kanssa pääsiäisbrunssi perinne ja tänä vuonna jatketaan :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Kaura! Noita pieniä suklaamunia tuntuu näkyvän monissa blogien pääsiäisleivonnaisissa, mutta ne ovat vaan niin supersuloisia ja helppoja koristeita! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitti Nanne, tuli kyllä kivan näköinen piiras tästä! Oi, hyvältä alkavalta perinteeltä kuulostaa. Ihanaa pääsiäistä sinne!

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus