Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Lime-hunajalohi pinjansiemenillä




Heippahei pitkästä aikaa! Kuten blogin Facebookissa ja Instagramissa vihjasin, arki on ollut sen verran hektistä uusien työkuvioiden takia, ettei blogille ole jäänyt tässä hulinassa oikein aikaa. Nyt sitä ollaan kuitenkin lomalla, palattu juuri Budapestin reissulta ja yllättäen löytyi ihana pikku rakonen blogihiljaisuuden rikkomiselle. Ajatukset kääntyvät pikkuhiljaa jo pääsiäiseen ja sitä varten ajattelin laittaa jakoon yhden mainion ja helpon lohireseptin. Limellä ja hunajalla maustettu lohi sopii pääsiäispöytään siinä missä perinteinen lammaskin. Lime raikastaa, hunaja makeuttaa ja pinjansiemenet tuovat pientä kivaa ekstraa. Eikä tarvitse kauan hellan ääressä puuhailla.

Kurkkaa reseptin perästä myös mainio lisuke-ehdotus lohelle!

Lime-hunajalohi pinjansiemenillä 
neljälle

500-600 g lohifileetä
2 limeä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl pinjansiemeniä


Pese limet. Raasta toisesta limestä kuori pieneen kulhoon. Purista joukkoon yhden limen mehu (jätä toinen limeistä vielä tässä vaiheessa käyttämättä). Lisää oliiviöljy ja hunaja. Pane lohifilee öljyttyyn uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Kaada lime-hunajaliemi fileen päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua huoneenlämmössä 15-20 minuuttia.

Viipaloi toinen lime ja laita lohifileen päälle limeviipaleet. Ripottele päälle pinjansiemenet. Kypsennä kala 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoile lisukkeeksi esim. puolitettuja uunibataatteja, joiden reseptin löydät täältä

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus