Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Herkulliset herukka-murupalat



Pakkasen marjalokeron pohja alkaa jo näkyä. Pitkä talvi on takana ja marjat ovat huvenneet smoothieihin, puurolautasille ja leivontaan. Pikkukokin lempipuuhaa on jäisten marjojen nakertelu, oma suuni ei kestäisi yhtä kovia ja kylmiä yksilöitä, mutta häntä ei näytä moinen haittaavan. 

Kulutuksesta huolimatta erityisesti puna- ja mustaherukoita löytyy pakkasen uumenista rutkasti. Siksi päätin pyöräyttää herukkapiirakan, josta tällä erää tulikin uunivuoallinen versio herkullisella murupinnalla. Murupaloihin on käytetty sekä puna- että mustaherukoita, toki kaikki muutkin pakkasmarjat käyvät mainiosti. Suosittelen kylkeen vielä vaniljalla maustettua kermavaahtoa, niin johan lähtee maaliskuu maukkaasti käyntiin!


Herukka-murupalat

7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
1/4 tl suolaa
1 sitruunan kuori ja mehu
200 g voita
1 kananmuna
6 dl herukoita (punaisia ja mustia)
1 dl sokeria
4 rkl maissitärkkelystä

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Pese sitruuna ja raasta kuorta raastimen pienimmällä terällä jauhojen joukkoon. Leikkaa kylmä voi pienemmiksi kuutioiksi. Nypi voi jauhojen joukkoon nopeasti käsin. Riko joukkoon kananmuna ja sekoita kunnes taikina yhdistyy.

Sekoita jäisiin marjoihin sitruunan mehu ja sokeri. Lisää joukkoon maissitärkkelys.

Painele 2/3 taikinasta leivinpaperilla vuoratun uunivuoan (n. 20x30 cm) pohjalle. Levitä marjaseos tasaisesti pohjan päälle. Murustele loppu taikina viinimarjojen päälle.

Paista 180-asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes murupinta saa väriä. Anna jäähtyä ja siirrä pariksi tunniksi vielä jääkaappiin hyytymään. Leikkaa paloiksi.
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Tällaiset piirakat omia suosikkeja. Saa ihanan marjaista ja raikasta herkkua, ja tuo murupinta parasta. :p Ja niin kätevästi jauhoja muuttamalla saa gluteenittoman version. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kanelityttö, murupiirakat on omia ehdottomia suosikkejani!

    VastaaPoista
  3. Totta, tuo gluteeniton leivonta on itselleni hieman vierasta, kun ei omalle porukalle tarvitse sitä miettiä, mutta onnistuu varmasti helposti vaihto. Ja murupinta on ehdottomasti se paras osa! :D

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus