Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

HummusTein parisen viikkoa sitten ystäväporukan illalliselle lähi-itähenkistä sapuskaa. Oli falafelia, couscousia, lämmintä bataattisalaattia, mausteista tomaattikastiketta, sitruunaista tomaatti-kurkku-punasipulisalaattia, naan-leipää sekä tietysti tahnoja - tsatsikia ja hummusta. Vaikka komponentteja oli useita, ne oli helppo valmistaa ja osan pystyi tekemään jo edellisenä päivänä.

Olin valmistautunut ostamaan osan ruoista valmiina, mm. hummuksen, jota olen aina vähän jännittänyt tehdä. En ole oikeastaan koskaan aiemmin saanut siitä sellaista ihanan pehmeää, jonkalaista hummuksen tulee olla, vaan seos on jäänyt aina vähän kuivaksi. Jostain syystä päätin kuitenkin yrittää - ja tsadaa, tällä kertaa hummus onnistuikin mainiosti! Sen pitää jäädä löysäksi, vähän pehmisjäätelön tapaiseksi, joten reilusti vaan nestettä ja öljyä joukkoon. Kunnon surautus tehosekoittimessa ja riittävästi myös valkosipulia ja sitruunanmehua mausteeksi.

Lähi-itähenkiseen menuun löydät tsatsikin ohjeen täältä ja itse tehdyn naan-leipien ohjeen täältä (minä tosin ostin leivät tällä kertaa valmiina). Lisukkeeksi käy hyvin esim. tabbouleh-salaatti.

Hummus


400 g valmiiksi keitettyjä kikherneitä ja osa purkin nesteestä
3 tl tahinia
1-2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
ripaus paprikajauhetta
suolaa

koristeluun
oliiviöljyä
paprikajauhetta
lehtipersiljaa

Valuta kikherneet ja huuhtele hyvin. Ota kikhernepurkin neste talteen. Pilko valkosipuli muutamaan osaan. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja seos tasaiseksi. Lisää kikherneiden nestettä niin, että tahnasta tulee tasainen. Hummuksen tulee olla lähes yhtä löysää kuin pehmisjäätelö. Maista ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja/tai sitruunaa.

Kippaa hummus tarjoilukulhoon ja levitä sitä kulhon reunoille niin, että keskelle muodostuu kolo. Valuta oliiviöljyä pinnalle ja ripottele päälle vähän paprikajauhetta ja tuoretta lehtipersiljaa
koristeeksi.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus