Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Chia-banaani tuorepuuroTaas oltiin jännän äärellä, kun valmistin ihka ensimmäistä kertaa elämässäni tuorepuuroa. Puurot ovat suurta herkkuani, mutta tämä viime vuosien trendipuuro on jäänyt kotikeittiössä testaamatta. Tuorepuuro on siis puuroa, jota ei kypsennetä vaan ainesosien annetaan muhia rauhassa yön yli jääkaapissa. Aamulla valmiina on puuroksi turvonnut herkullinen seos!

Valmistus on überhelppoa, sillä ainekset vain heitetään kulhoon, sekoitetaan hyvin ja siinä se. Vaikka menetelmä kuulostaa epäilyttävältä (siis miten siitä muka voi tulla puuroa, jos sitä ei keitetä??), se toimii oikeasti tosi hyvin. Koostumus on puuromaista eikä nauttiminen kylmänä haittaa ollenkaan, kun maut ovat kohdallaan. Ihan paras työaamujen pelastus minulle, joka nappaan aina aamupalan töihin mukaan ja nautin siellä työkoneen äärellä. Pikapuuropussit ovatkin tuleet jo ihan tarpeeksi tutuiksi.

Pääsin maistamaan Teemu Laurellin valmistamaa tuorepuuroa Bloggers' Inspiration Day -tapahtumassa muutama viikko sitten. Teemu oli valmistanut herkulliset brunssitarjottavat Santa Marian ja Risentan tuotteista ja sain mukaani näitä samoja tuotteita kotiinviemisiksi. Tämä Chia-banaani tuorepuuro on tehty noita Santa Marian ja Risentan tuotteita käyttäen.


Chia-banaani tuorepuuro


1,5 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vaaleita chia-siemeniä (Risenta)
2 rkl paahdettuja auringonkukan siemeniä (Risenta)
1 kypsä banaani
4 dl maitoa
1/2 dl maustamatonta jogurttia
1/2 tl kardemummaa (Santa Maria luomu)
1 tl kanelia

Sekoita kaurahiutaleet, chia-siemenet ja auringonkukan siemenet keskenään. Muussaa kypsä banaani haarukalla ja lisää joukkoon. Kaada sekaan maito ja maustamaton jogurtti. Mausta kardemummalla ja kanelilla. Sekoita tasaiseksi. Anna puuron turvota jääkaapissa suojattuna yön yli.

Lisää halutessasi aamulla banaania ja marjoja päälle. Nauti hyvän kahvin kera.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus