Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

- Muistelumaanantai -


Aika jouluiselta näyttää tämän maanantain muistelut. Ehkä tästä tarttuu jo jotain ideaa joulupöytään tai muuten vaan joulunaluspäivien ruoanlaittoon.

2015

Modernimpi joulumenu oli viime vuoden isoimpia yhteistyöprojekteja, jonka tein. Atrian tuotteista valmistui vuohenjuusto-kylmäsavuhärkärullia punajuurisalaatilla, piparjuuripaahtopaistia sekä pistaasilla kuorrutettua bataattilaatikkoa. Jälkiruokana komeili pakastettu luumujuustokakku. Tänä vuonna vierailemme kotijoulun sijaan sukulaisissa, joten omaa joulupöytää en pääse rakentamaan. Voisin kuitenkin koska tahansa sujauttaa nämä ruokalajit pöytään tarjolle - sen verran herkullisia olivat kaikki!

Ohjeet täällä.

2014

Jahas, toinen yhteistyöpostaus osuu näihin samoihin aikoihin! Pari vuotta sitten sain Expertiltä vohveliraudan, jolla valmistui jouluisia vohveleita kanelikaramellisoiduilla omenoilla. Tämä oli hurjan kiva yhteistyö, sillä en ehkä olisi itse tullut vohvelirautaa hankkineeksi. Nyt parin vuoden jälkeen sillä on surautettu vohvelit parisen kertaa vuodessa - mm. tämä ihana vohvelinakukakku.

Ohje täällä.

2013

Luumurahkan ohje löytyy kolmen vuoden takaa. Jouluinen jälkiruoka, jota meillä on syöty usein joulupöydässä. Helppoa ja nopeaa ja ah, niin jouluista!

Ohje täällä.

2012

Tämän kauniin kuvan takaa paljastuu ensimmäinen vispipuurokokeiluni, jossa minulle ilmeni miksi vispipuuroa kutsutaan vispipuuroksi. Siksi että sitä kuuluu v i s p a t a. Ei sekoittaa, vaan vispata voimakkaasti. Tämän jälkeen olen onnistunut välttämään epämääräiset kököt vispipuuroissani ja marjoinakin on tullut käytettyä niin punaherukoita, puolukoita, vadelmia kuin mustikoita. Toinen vispipuuro-ohje löytyy muuten puolukoista ja mustaherukoista, voit kurkata sen täältä.

Ja ensimmäinen vispipuuro-ohje siis täällä.

2011

Katkarapukimara ja poromousse nousevat joka joulukuu blogin katsotuimpiin ohjeisiin. Olen suuri tahnojen ja mössöjen ystävä, jonka mielestä joulupöytä ei ole mitään ilman yhtä tai kahta moussea. Katkarapukimara on suurin suosikkini, mutta perheessämme valmistetaan usein myös sillimössöä ja lämminsavulohitahnaa. Kuvan piparjuuritahnalla maustettu poromousse voisikin olla pitkästä aikaa tämän joulun juttu.

Ohjeet täällä.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Olipa herkullisen näköisiä kuvia! Nälkähän tässä tuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia! Se vaara usein ruokablogeja selaillessa piilee :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus