Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

- Muistelumaanantai -


2015:

Vuosi sitten elettiin jännittäviä aikoja. Olin vastikään palannut äitiyslomalta takaisin töihin ja pikkukokki aloittanut päivähoidon. Nopeat tonnikala-avokadoleivät olivat ensimmäinen uusi resepti pitkään aikaan, jota jaksoin kokeilla kaiken kiireen ja makaronilaatikoiden keskellä. Samaa hässäkkää eletään edelleen, kun kalenteriin sovitetaan molempien vanhempien työt, päivähoito, harrastukset ja kaksivuotiaan kaipaama kiireetön yhdessäoloaika kaiken päiväkotiarjen jälkeen. Kokkaaminen arki-iltaisin on nopea toimitus.

Ohje täällä.

2014:

Nyt täytyypi kummastella, että miten ihmeessä olen valmistanut pinaatti-linssipaistosta ja kanafileitä vain yhden ainoan kerran? Näyttää niin herkulta, että tämä menee meillä uusintaan viimeistään huomenna ellei jopa tänään. Linssit ovat jääneet vähän unholaan, vaikka niitä juuri vuoden päivät sitten melko paljon kokkailussa käytinkin. Helppo ja herkullinen lisuke lähes mihin vaan.

Ohje täällä.

2013:

Kolme vuotta on ehtinyt kulua jo omista kolmekymppisistä (vaikken ole tietysti vanhentunut päivääkään)! :) Juhlatarjoilut vedin tuolloin salaattibaari-henkeen, joka oli toisaalta helppo ratkaisu, toisaalta monenmonta kuppia ja kippoa ja otinta vaatinut roudausurakka juhlapaikalle. Täytteenä salaattibaarista löytyi mm. couscous tabbouleh'ia. Erinomainen ja ihan liian harvoin valmistettu lisuke tämäkin. Couscousia meiltä löytyy kyllä lähes aina kaapista, ja siitä on helppo loihtia tosi nopea kylkiäinen lihalle, kanalle tai kalalle. Kunhan vaan muistaa lisätä riittävästi öljyä ja sitruunanmehua makua ja kosteutta antamaan.

Ohje täällä.

2012:

Berliinissä olen käynyt vain yhden ja ainoan kerran, mutta toivon että sille tulisi pian jatkoa. Kaupungissa olisi niin paljon nähtävää ja erityisesti syötävää! Berliinin ruokatarjonta -jutussa kerron mm. näistä m i e l e t t ö m ä n  ihanista Mustafan Dönereistä, joita jonotettiin kolme varttia ja jotka olivat jokaisen jonotusminuutin arvoiset.

Juttu täällä.

2011:

Tässäpä meillä näyttää olevan punajuuri-kasvispaistos. Ilmeisesti ennen paistoa ja keittiön kelmeässä valossa kuvattuna. Muistan, että paistos jäi aivan liian raa'aksi, mutta halusin sen silti blogissa julkaista ja arvailin oikeaa ja riittävää paistoaikaa. Nyt sanoisin, että punajuuria kannattaa pitää uunissa vähintään se tunti, ehkäpä jopa puolitoista, riippuen punajuuripalojen koosta. Ne voi myös esikeittää, jolloin valmistus uunissa sujuu nopeasti. Toinen erinomainen punajuuripaistos-resepti blogin arkistoista löytyy paahdetusta punajuuresta ja vuohenjuustosta.

Ohje täällä.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Tuota tabboulehia pitäis testata. Syötiin kesällä niin hyvää vastaavaa yhdessä Tukholmalaisessa ravintolassa ja vitsit sitä olen kyllä jäänyt kaipaamaan!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin muuten välillä käy, että syö ravintolassa jotain superhyvää ja sitten tekisi mieli tehdä samaa kotona ja vähän joutuu arvuuttelemaan ja testaamaan, että mistäs se oikein koostuikaan. :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus