Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Broiler-avoburgeri Brooklyn Style



Jeah, pitkästä aikaa jotain muuta kuin kesäkurpitsaa, pannaria tai grilliruokaa!

Joskus mietin, että miten kauan burgerin voittokulku tulee jatkumaan. Ja miten jokapäiväiseksi ruoaksi se pystytään muokkaamaan. Lapsuudessani hampurilainen oli jotain tosi spesiaalia ja epäterveellistä herkkua, jota käytiin Hesellä nauttimassa vain aniharvoin. Nykyään burgeri on kotiruokaa siinä missä spaghetti bolognesekin eikä kukaan ihmettele, jos tiistailounaaksi käy vetäisemässä burgerin nassuun. Tai valmistaa sellaiset perheelle arkipäivälliseksi. Onko tuoreista raaka-aineista valmistettu burgeri enää mitenkään laskettavissa epäterveelliseksi herkuksi? Vai voiko sitä hyvällä omallatunnolla syödä vaikka joka viikko?

Toki terveellisyys-aspektiin vaikuttaa se, mistä raaka-aineista burgeri tehdään ja miten valmistetaan, mutta periaatteessa burgeri-sanan alle uppoaa nykyään niin monimuotoinen joukko tuotteita (kuten vaikka nyt ihku bataattiburgeri), että pelkkä sana ei enää mielestäni merkitse epäterveellisyyttä. Useimmissa meistä burgeri herättää mielikuvan herkullisuudesta, joten burgeriksi muodostettu ateria voikin maistua paremmalta kuin samoista aineksista tehty lautasannos. Onko se nyt niin kauhean väärin?

Tämän postauksen broileria, halloumia ja avokadoa sisältävää leipää voisin kyllä syödä vaikka joka viikko. Keveyttä tuovat tuoreet kasvikset, vähärasvainen broilerinliha sekä vain yksi leipäpuolisko. Halloumijuusto ja majoneesi edustavat sitten sitä mätömpää puolta.  Mutta hei, nekin voisi tarvittaessa korvata vaikka jugurttikastikkeella ja raejuustolla. :)

Arkeen tai viikonloppuun - miten nyt sitten omaan burgerikulutukseesi sopii!


Broiler-avoburgeri halloumilla ja avokadolla

neljälle

400 g broilerin fileetä
suolaa
mustapippuria 2 tomaattia
2 avokadoa
1 punasipuli
1 pkt halloumijuustoa
salaatinlehtiä
1 ciabatta-leipä
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
1 lime

sriracha-majoneesi
2 dl Hellman'sin majoneesia
3-4 rkl sriracha-kastiketta

Paista broilerin fileet kypsiksi pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa fileet pitkittäin 2-3 osaan. Tee sriracha-majoneesi sekoittamalla ainekset yhteen.

Viipaloi tomaatti. Puolita avokadot ja poista kivet. Kuori ja viipaloi punasipuli renkaiksi. Paista viipaloitu halloumijuusto pannulla pienessä nokareessa voita.

Leikkaa ciabatta-leivästä sopivan kokoisia viipaleita. Paahda leivät kuivalla pannulla tai uunissa grillivastuksen alla, kunnes pinta on rapea. Puolita valkosipulin kynnet ja hiero leipien pintaan oliiviöljyä ja valkosipulia. Painele leipien pintaan avokadoa haarukalla.

Aseta kullekin leivälle jääsalaatin lehti, tomaattiviipaleita, punasipulin renkaita, broileria, halloumijuustoa ja lusikoi päällimmäiseksi sriracha-majoneesia. Pirskottele leipien päälle vielä hieman limen mehua ennen tarjoilua.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Tässä on hamppari mun makuun. Ei aina tarvita sitä jauheliha/kokolihapihviä. Myös kala-ja kasvishampparit maistuvat. Mutta muita täytteitä pitää olla paljon; mm. kunnon majoneesia, jotain juustoa ja tomaattia lähes ehdottomasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta ja erityisesti ravintoloissa tykkään valita burgeriin välillä jotain muuta kuin lihaa. Varsinkin halloumin tai vaikkapa vuohenjuuston kanssa ei välttämättä tarvitse pihviä ollenkaan, vaan juusto toimii kasvisten kanssa ihan sellaisenaan. :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus