Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Marjaisa suklaanakukakku



Rakastan leipomista ja kakkuja, mutta en TÄYTEkakkujen leipomista. Teen sujuvasti ja surutta juustokakut, mutakakut, porkkanakakut ynnä kuivakakut, mutta heti kun ohjeessa käsketään leikkaamaan kakkupohjaa osiin ja kaulimaan sokerimassaa kakun päälle, alkaa ahdistaa. Takana on muutama epäonninen täytekakkukokeilu ja ne ovat jättäneet arpensa. Jos mahdollista, koitan selvitä juhlaleivonnaisista ilman täytekakkuilua.

Pikkukokin 2v-juhlapöytään kaipasin kuitenkin näyttävää kerroskakkua. Päätin tarttua härkää sarvista. Kai sitä nyt kerran kesässä yhden täytekakun pyöräyttää. Onnekseni maailma tuntee nykyään käsitteen naked cake eli nakukakku. Viime vuosien trendikakku ratkaisi ainakin yhden täytekakkuongelmistani. Nakukakkua kun ei kuulu kuorruttaa siististi tai päällystää millään massoilla, vaan täytteet saavat pursuilla pohjakerrosten välistä ja koristelu olla kaikin puolin rennon rouheaa. Pitää suoriutua vain siitä pohjan leikkaamisesta osiin...

Ensimmäinen nakukakkukokeiluni onnistuikin vallan mainiosti (vaikkei tuskanhikikarpaloilta kokonaan vältytty). Ehdottomasti paras vinkki oli, että kakkupohja kannattaa tehdä edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Viilennyt ja tekeytynyt pohja oli huomattavasti helpompi leikata kuin tuore ja vastavalmistunut. Kakku keräsi kovasti kehuja - se oli samalla tuhtia, raikasta ja marjaisaa. Varsinainen kesäkakku!

Täytekakkutraumani ovat näin ollen hieman laimenneet. Mutta vain hieman. Ehkä vuoden päästä uskallan taas yrittää...


Marjaisa suklaanakukakku


pohja
300 g pehmeää voita
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
80 g tummaa (leivonta)suklaata
maitoa kostutukseen

täyte ja koristeet
400 g mustaherukkahilloa
500 g mascarponejuustoa
5 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria

mansikoita
pensasmustikoita
mustaherukoita

Tee kakkupohja mielellään edellisenä päivänä.

Voitele ja korppujauhota n. 24-26 cm kakkuvuoka. Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan ja sekoita varovasti nostellen.

Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää se taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista 180 asteessa 45-50 minuuttia, kunnes tikkuun ei jää enää taikinaa (itse käytän kypsyyden testaamiseen hammastikkuja). Älä availe uunin luukkua turhaan, vasta paiston loppupuolella. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti vuoassaan ja kumoa se sen jälkeen paistoritilälle. Anna jäähtyä kokonaan. Suojaa hyvin kelmulla ja säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Leikkaa kakkupohja seuraavana päivänä kolmeen osaan. Vatkaa kuohukerma ja sekoita joukkoon mascarponejuusto ja tomusokeri. Viipaloi kakun väleihin menevät mansikat.

Aloita kakun kokoaminen kostuttamalla alin kakkupohja maidolla. Levitä päälle mustaherukkahilloa ja sen jälkeen mascarponevaahtoa. Asettele päälle siivutettuja mansikoita. Nosta päälle toinen kakkukerros, kostuta ja kokoa samaan tapaan. Lisää lopuksi päälle pohjan ylin kerros. Kostuta kevyesti maidolla.

Koristele kakku keolla mascarponevaahtoa ja asettele päälle puolitettuja mansikoita sekä kokonaisia pensasmustikoita ja mustaherukoita.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Wau mikä kakku!! ♥
    Nuo ekat lauseet olisivat voineet olla kuin suoraan mun suusta. Mua kans ahistaa hienon kermakakun/sokerikakun leipominen. Enkä kyllä sellaisia juuri tästä syystä ikinä teekään.
    Ja olen kyllä myös sitä mieltä, että tälläinen nakukakku on paljon kauniimpi kuin hienot pursotetut kakut / överi sokerimassakakut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, hyvä kuulla että meitä täytekakkutraumaisia on enemmänkin! :D Nakukakun ulkomuoto miellyttää kovasti muakin, toki jännitystä riitti pohjan leikkaamisessa ja kerrosten täyttämisessä ihan riittämiin tässäkin...

      Poista
  2. Hieno ja herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Kovin ylpeä olin itsekin suorituksestani, kun en tosiaan mikään täytekakkuleipuri ole :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus