Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

- Muistelumaanantai -


Muistelumaanantaita on Hellassa ja houkutuksessa vietetty kohta vuosi. On ollut hirmu kivaa kaivella vanhoja reseptejä, kauhistella alkuaikojen kuvia ja innostua uudestaan unhoon jääneistä ohjeista. Toivottavasti tekin olette tykänneet ja jaksatte näitä edelleen lukea, sillä vielä jatketaan! Monta ihanan kamalaa arkistojen  ruokaohjetta ja -kuvaa vielä edessä. 

Ja tiedän, nyt on tiistai, ei maanantai, mutta jotenkin tämä lomalaisen arki on niin kiireistä, ettei bloggaamaankaan ehdi ajoissa...

2015:

Juustoinen poropiirakka oli pikkukokin 1-vuotisjuhlien tarjottavia. Piiras oli niin hyvää, että loppui ihan kesken, näitä olisi pitänyt tehdä tuplaten. Olen muutenkin suurin suolaisten piirakoiden ystävä. Tämän poropiirakan lisäksi erinomaisia ovat olleet mm. parsa-pekonipiirakka, feta-pinaattipiirakka ja punajuuri-vuohenjuustopiirakka.

Ohje täällä.

2014:

Pari vuotta sitten pidin vauvataukoa bloggaamisesta vastasyntyneen typykän takia. Laitan jakoon lähimmän reseptin kesäkuun puolelta. Raparperikeitto on varsinainen throw back lapsuuden kesiin, sillä sitä tekivät niin äiti kuin mummikin. Raparperikeittoa juotiin sellaisenaan tai syötiin vaniljajäätelön kera. Nyt kun omalla pihalla nököttää ihka ensimmäinen oma raparperipuska, toivon voivani jakaa nämä lapsuuden makumuistot myös pikkukokin kanssa. Toivottavasti hänkin oppii rakastamaan raparperikeittoa kuten minä.

Ohje täällä.

2013:

Kaunein voileipäkakku ikinä. Se tehtiin siskon rippijuhliin ja tehtiinkin muuten monta kertaa. Rieska-antipasto-voileipäkakkuja taisimme tehtailla kuusi kappaletta, mikä saattoi olla vähän yliampuvaa, sillä vieraita ei toki ollut monia kymmeniä. Vaikka kakkusia jäi siis juhlista yli, emme varsinaisesti harmitelleet asiaa. Näitä söi iloisesti vielä seuravana ja sitä seuraavana päivänä. Jostain kumman syystä en ole tehnyt tätä uudestaan, vaikka kakku on todellakin upea ilmestys ja aivan ihanan makuinen. Seuraaviin juhliin korvan taakse siis.

Ohje täällä.

2012:

Jahas, nyt on käsillä sellainen ohje, joka ei herätä minkäänlaisia muistikuvia. Peruna-kasvispaistos. Ihan kiva ja silleen, mutta ei mikään kovin kulinaristinen esitys. Ehkä ohje olisi kaivannut näyttävämmän nimen. Peruna-kasvispaistos kuulostaa niin arkistelta, että unohtuu saman tien kun lautanen on tyhjä.

Ohje täällä.

2011:

Tämäkin ohje on kesäkuun puolelta, sillä tällä päivämäärällä löytyi vuodelta 2011 vain epämääräistä jutustelua Tallinnasta. Halusin ehdottomasti laittaa tämän herkkujuoman ohjeen teille jakoon (jos ette sitä vielä juhannuksen ruokavinkeistä bonganneet), sillä liian usein sangria muistetaan vain punaisesta väristään, kun yhtä hyvin sen voi tehdä myös vaaleana. Vaaleaa sangriaa siis nassuun ja kesästä nauttimaan!

Ohje täällä.
QuickEdit
Mona
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

 1. Olipas taas monta ohjetta testattavaksi! Nuo kaikki suolaiset piirakat pitää ehdottomasti testata. Ja samoin tuo ihana voileipäkakku! Tosi hauska idea!!
  Ja vitsit mikä sangria... senkin ohjeen laitoin kirjanmerkkeihin. Varmasti palaan näihin ohjeisiin vielä! :)

  Ja siis ilman muuta jatkat tätä muistelua. Itse olen näistä bongannut monta juttua, jotka ovat joko unohtuneet tai menneet kokonaan sivusuun.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta��

  VastaaPoista
 3. Parsasesonki taitaa harmillisesti olla jo ohi, mutta valkoisen sangrian tarvikkeet pääsevät ostoslistalleni heti seuraavien helteitten saavuttua. Olin itsekin jo jostain syystä unohtanut tuon mainion juoman, kiitos siis muistutuksesta :)

  VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus