Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

My Big Fat Greek Grilled Potato Salad



Jos jokin on käynyt tänä kesänä jo selväksi, niin se, että grilliin voi laittaa lähestulkoon mitä vain. Lehdet ja blogit pursuilevat mitä hauskempia ideoita kesägrillailuun: raparpereja, vesimeloneja, pizzoja, salaattia. Varsinainen grillikesä 2016 tiedossa! Peruna on raaka-aineena aika perus, mutta enpä ollut sitäkään aikaisemmin grillannut ihan sellaisenaan (folionyytissä muiden härpäkkeiden kera kylläkin). Vatsasekaisin Kilinkolin -blogista napattu idea grillatusta kreikkalaisesta perunasalaatista kuulosti ihanalta, ja sitä se olikin! Lisäsin joukkoon vielä aurinkokuivattua tomaattia ja korvasin tillin basilikalla niin tuli mielestäni vieläkin kreikkalaisempaa.

Kannattaa varata hieman suurempia perunoita, jotta ne eivät grillatessa tipahtele ritilän raoista. Saan grillivastaavaltamme (eli apukokilta) aina palautetta, jos grilliin päätyy jotain liian pientä tihrustelua (kuten paprikasiivuja tai sipulin paloja) - ne ovat kuulemma vihoviimeisiä grillattavia. Uudet perunatkin käyvät hyvin, mutta valitse tosiaan niitä astetta isompia.

Tämä oli aivan huippuhyvää ja toimii lisukkeena vaikka mihin kesägrillailuun! Big Fat Greek Grilled Potato Salad - nimihirviö, mutta maistuva sellainen. :)


Grillattu kreikkalainen perunasalaatti


1 kg perunoita
200 g fetajuustoa
1/2 dl aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
kourallinen basilikan lehtiä

kastike
2 kevätsipulia varsineen
2 rkl valkoviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
rouhittua mustapippuria

Keitä perunat (varo keittämästä liian kypsiksi). Halkaise jäähtyneet perunat pituussuunnassa.

Tee kastike. Hienonna kevätsipulit ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Anna maustua hetkisen.

Grillaa perunoihin väriä grillissä. Nosta perunat salaattikulhoon ja sekoita kastike perunoiden joukkoon. Murustele päälle fetajuusto ja kevyesti pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Viimeistele hienonnetulla basilikalla.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että kokeilitte! Meillä tätä tehtiin viimeksi taas eilen... :D En tiedä tillin kreikkalaisuudesta, mutta yllättävän hyvin sekin sopii salaattiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmasti sopii, pääsyy basilikaan oli että sitä löytyi valmiina parvekkeelta! :) Oli aivan ihanaa tämä, varmasti tehdään uudelleen!

      Poista

Follow @hellajahoukutus