Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Riisit pannulle eli helppo broileri-riisipaistos



Ja tässäpä taas eräs mainio arkiruoka meidän "nopeat ja helpot pikkulapsiperheen kokkailut"-sarjasta. Erinomaisen kivan ruoan tästä tekee se, että koko hela hoito tehdään yhdellä ja samalla pannulla eli myös riisi kypsytetään samassa setissä kuin broileri ja kasvikset. Hurraahuuto pienemmälle tiskimäärälle, jei! Tykkäsin paljon paistoksen mausta, vaikka se (pikkukokin takia) miedohko onkin. Päälle ripoteltavat suolapähkinät tuovat kivaa pureskeltavaa ja korianteri ihanaa lisämakua. Tästä syötiin hyvin pari iltaa ja tarvittaessa riisin määrää voi myös hieman kasvattaa, jos halaut vielä isomman satsin valmistaa. Lisääthän silloin myös nesteen määrää.

Helppo broileri-riisipaistos

4-6 annosta

450 g broilerin fileesuikaleita
öljyä
3 dl basmati- tai jasmiiniriisiä
1 iso sipuli
1 paprika
1 porkkana
5 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
1-2 rkl soijaa
rouhittua mustapippuria

pari kevätsipulin vartta
kourallinen korianteria
kourallinen suolapähkinöitä

Ota broilerisuikaleet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta. Kuumenna öljy wokkipannulla. Paista fileesuikaleita pannulla, kunnes ne ovat saaneet väriä. Lisää joukkoon kypsentämätön riisi ja kääntele joukkoon.

Pilko sipulit, paprika ja porkkana. Lisää kasvikset paistokseen ja anna kypsyä hetki käännellen, jotta nekin saavat hieman paistopintaa. Kaada joukkoon vesi ja murustele kana- tai kasvisliemikuutio mukaan. Mausta soijalla ja mustapippurilla. Anna kypsyä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin (n. 10-15 min). Lisää loppuvaiheessa pilkottu kevätsipuli. Tarkista maku.

Ripottele valmiin paistoksen joukkoon korianteria sekä suolapähkinöitä.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Nämä arjen pelastajat on kyllä ihan huippuja! Selaan melkein joka viikko ja etsin meille viikon ruokalistaan uusia ideoita. Just tällaiset helpot ja arjessa toimivat idea on parasta! Ja välillä jotain muutakin kuin jauhelihakastiketta :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Katri kommentista! Arjen pelastajaruokia ei voi koskaan olla liikaa, koska aina ne kuitenkin kaupassa tuppaavat unohtumaan ja se jauhelihakastike on ainoa, joka tulee mieleen. Kiva, jos olet löytänyt täältä ideoita :)

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus