Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Parsa-pekonipiirakka - kevättä parhaimmillaan



Kyllä se vaan niin on, että kun parsat kauppaan keväisin astelevat, on nippu tai pari aina ostoskärryyn napattava. Jos joku on sesonkiherkkua, niin tämä tuote. Parsan makuun olen päässyt vasta aikuisvuosinani, mutta nykyään nautin siitä sitäkin enemmän. Näinhän se on vähän kaikkien sesonkiruokien kanssa: parhaimmilta maistuvat, kun pääsee taas pitkän tauon jälkeen ensimmäisen suupalan haukkaamaan. Ekat uudet perunat voinokareen kera. Kesän ensimmäinen mansikka. Kanttarellit. Glögi. Joulukinkku.

Parsapiirakkaa on valmistettu meidän keittiössä aiemminkin, mutta nyt ensi kertaa kera pekonin. Ihan parasta herkkua oli tämä! Eikun keväästä ja parsasta nauttimaan ja piirakan tekoon!

Parsa-pekonipiirakka


pohja
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
4 rkl kylmää vettä

tai

1 valmis piirakkapohja (suosin itse Myllyn parasta)

täyte
pieni nippu vihreää parsaa
1 pkt pekonia
2 valkosipulin kynttä
pala purjoa

2 kananmunaa
125 g ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
1 dl parmesania raastettuna
suolaa
mustapippuria

Jos teet pohjan itse: nypi pehmennyt voi jauhojen ja suolan sekaan. Lisää kylmää vettä vähän kerrallaan taikinaa vaivaten. Taputtele taikina parin sentin paksuiseksi levyksi kelmun päälle ja kääri se tiiviiksi paketiksi kelmuun. Nosta taikina jääkaappin n. puoleksi tunniksi.

(Piirakkapohjan tekeminenhän ei ole mitenkään vaikeaa tai aikaavievää. Silti huomaan nykyään ostavani lähes aina valmiin piirakkapohjan. Ne ovat oikein kelvon makuisia, tykkään mä. Jos päädyt kanssani samaan ratkaisuun, sulata pohja.)

Kauli taikina ohueksi levyksi piirakkavuoan muotoon. Taputtele taikinalevy vuokaan ja leikkaa ylimenevät reunat pois. Töki pohjaan muutamat reiät haarukalla. Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 10-15 minuuttia.

Valmista täyte. Pilko pekoni ja purjo pieneksi sekä hienonna valkosipulit. Ruskista ensin pekoni pannulla ja lisää lopuksi purjot ja valkosipulit ja kuullota niitäkin hetki.

Sekoita kananmuna, ranskankerma ja parmesanraaste keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Leikkaa parsojen puumainen tyvi pois ja huuhtele parsat. Leikkaa parsoja tarvittaessa lyhyemmäksi sen mukaan, millaista vuokaa käytät.

Kaada ruskistettu pekoni-purjoseos vuokaan ja levittele se tasaisesti pohjan päälle. Kaada sitten muna-ranskankermatäyte päälle ja asettele lopuksi parsat kauniisti päällimmäiseksi. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia tai kunnes se on kauniin ruskea. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Parsapiirakkaa ja Happy Joeta. Kevättä parhaimmillaan.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus