Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Pikkuleipurin raparperikakku



Äitienpäivänä se viimein koitti. Hetki, jota olin pitkään haaveillut ja mielessä suunnitellut. Virstanpylväs äidin ja typykän elämässä.

Leivoimme yhdessä pikkukokin kanssa.

Äitienpäiväkakku syntyi meillä kimppatyönä eli äiti on siis viimein saanut oman pikku apuleipurin keittiöön! Ihan mahtavuutta!! Apurini oli heti ensi hetkestä lähtien valtavan kiinnostunut kaikesta mitä leipomispöydällä tapahtui. Sekoitti lusikalla taikinaa, maisteli jauhoja, levitti raparpereja ja tökki sormellaan jokaista raaka-ainetta. Erityisesti taikinan kaapiminen kulhosta suuhun oli parasta hommaa.

Äidin tyttö.

Valmis kakkukin typykälle maistui, mutta sen sisältämistä raparpereista leipurineiti ei niin välittänyt. Taisivat olla hälle liian kirpeitä. Kakku kuuluu meillä toki myös jo sanavarastoon. "Kakku, kakku!", hihkuu neiti heti kun jotain herkullista ja leipomuksiin viittaavaa vähänkin näkee.

Niin.
Äidin tyttö.


Mehevä raparperikakku


3 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
1 dl kermaviiliä
1 dl maitoa

1/2 kg raparperia paloiteltuna

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit sekä vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekota kuivat aineet (vehnäjauhot, kardemumma ja leivinjauhe) keskenään erillisessä kulhossa. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen kuivat aineet, sulatettu voi sekä kermaviili ja maito. Sekoita hellästi tasaiseksi taikinaksi.

Kaada reilu puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Levitä taikinan päälle huuhdellut ja paloitellut raparperit. Peitä ne lopulla taikinalla. Ei haittaa vaikka raparperit vähän pilkottaisivat taikinan välistä.

Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltä kypsä. Ota vuoka uunista, irrota reunat ja anna kakun jäähtyä. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Voih... ♥ ihania kuvia!! Ja varmasti myös maailman herkullisin tuo kakku. Noin ihanan pikkuleipurin kätösistä ei voi muuta tullakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Nanne! On kyllä maailman ihanin pikkuleipuri äidin mielestä <3

      Poista
    2. Voi kuinka suloinen pikkuleipuri, tuli varmaankin maistuva kakku.

      Poista

Follow @hellajahoukutus