Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Fenkolille kyllä kiitosFenkoli ja varsiselleri. Siinä parivaljakko, joka tapasi mennä mielessäni aina sekaisin. Toisesta pidän kovasti, toisesta en lainkaan. Ikävä yllätys, kun sattuu lappaamaan lautaselleen ison kasan ruokaa ja muistaa sitten maistaessaan, että "ai niin, tää oli sitä mistä mä EN pitänyt".

Selleri nimittäin. Nyt sen jo osaan ja muistan. Sellerille ei, fenkolille kyllä kiitos. Näin ne makujutut vaan joskus menevät.

Fenkolia en ole omassa keittiössä oikein osannut käyttää, mutta apukokin saaman Suuren suomalaisen grillikirjan innoittamana testasimme fenkolista tehtyä raastesalaattia, fenkolislaw'ta. Lisäsimme salaattiin reseptistä poiketen coleslaw'sta tuttua porkkanaa ja vielä tuoretta kevätsipulia. Alkuperäisen ohjeen sinappijauhekin korvattiin Dijon-sinapilla, jota kaapista löytyi valmiina.

Hätäisinä kokkaajina vedimme salaatin nassuun vähän liian aikaisin, kun se olisi kaivannut vielä rauhallista maustumista marinadissaan. Ole siis viisaampi ja tee fenkolislaw hyvissä ajoin ja anna tekeytyä rauhassa. Toimii erinomaisesti vähän kaiken grilliruoan kumppanina!

Fenkolislaw


1 fenkoli (n. 200 g)
2-3 porkkanaa
2 kevätsipulin vartta

marinadi
1 rkl sokeria
1/2 dl appelsiinimehua
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl Dijon-sinappia
1/2 tl suolaa

Sekoita marinadin ainekset yhteen.

Raasta fenkoli ja kuoritut porkkanat. Hienonna kevätsipulit. Kaada päälle marinadi ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.


QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus