Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Luottoreseptini eli paras porkkanakakku



Kun muut väkertävät helmikuun kausileivonnaisia, leivon minä porkkanakakkua. Tänä vuonna päätin ostaa sekä ruuneperini että laskiaispullani valmiina kaupasta, hui kauhistus! (Ihana Runebergin sydäntorttu viime vuodelta löytyy täältä.) Porkkanakakulla ei kummempaa juhlakautta ole vaan sitä voi syödä ja leipoa ihan koska tahansa. Porkkanakakku on ehdottomasti yksi lempikakuistani, ellei jopa se ykkössuosikki. Se toimii aina. Luottoreseptini on kirjattu ylös reseptivihkoon joskus vuosituhannen vaihteessa äidin reseptiarkistoista.

Alkuperäisessä ohjeessa sekä aina lapsuudessani porkkanakakku kuorrutettiin itse keitetyllä kinuskilla. Kyllä, näin on! Kahdenkymmenen ensimmäisen elinvuoteni aikana tuskin tiesinkään, että porkkanakakun kuorrutteena käytetään yleensä tuorejuustotäytettä. Kinuski sopii mausteisen kakun kanssa aivan täydellisesti - tosin teen nykyään itsekin porkkanakakun lähes aina tuorejuustopohjaiseen kuorrutteeseen sen helppouden ja nopeuden takia. Näin myös tässä reseptissä, jossa tuorejuustoa maustavat appelsiini sekä valkosuklaa. Ohje on noin 26-senttiseen kakkuvuokaan, vaikka kuvissa näkyykin neliönmuotoiseen uunivuokaan tehty kakku. Siihen tein taikinan 1,5-kertaisena.

Mielikuva jääkaapissa viilentyneestä ja jähmettyneestä kinuskikuorrutteesta yhdessä mehevän porkkanakakun kanssa on nyt sen verran vedet kielelle nostattava muistikuva, että ensi kerralla kiehautan pitkastä aikaa kinuskit kakun kaveriksi. Kokeile sinäkin! (Laitan kinuskikuorrutteen ohjeen ihan reseptin loppuun. Varuiksi, jos siitä innostut.)


Paras porkkanakakku


150 g voita
2 dl fariinisokeria
3 dl hienoa porkkanaraastetta
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1/2 dl mantelirouhetta
1 dl ananasmurskaa
1/2 sitruunan mehu

kuorrute
200 g appelsiinituorejuustoa
1 dl tomusokeria
50 g valkosuklaata

Sulata voi ja sekoita siihen fariinisokeri ja porkkanaraaste. Lisää munat vatkaten. Sekoita kuivat aineet (ml. mausteet ja mantelirouhe) keskenään ja lisää taikinaan sekoittaen. Lisää lopuksi ananasmurska ja sitruunan mehu ja sekoita.

Voitele irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Anna jäähtyä ja irrota vuoasta. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään voimakkaasti sekoittaen ja levitä kakun pinnalle. Koristele mantelirouheella. Porkkanakakku maistuu parhaalta seuraavana päivänä, kun se on saanut vetäytyä viileässä.

Kinuskikuorrute

3 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1/2 vaniljatanko
50 g voita

Keitä kermaa, sokeria ja vaniljatankoa miedohkolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Sekoittele keitosta koko ajan. Tähän kuluu aikaa n. 15-30 minuuttia. Jäähdytä hieman ja lisää notkea voi pienissä erissä.
 
QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Porkkanakakku on niiiin hyvää! itsellä on vaan niin surkeat kokemukset sen leipomisesta että itse hankin porkkanakakkuni valmiina kaupasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, miten nyt sillai? Onneksi porkkanakakku on hyvää ihan kaupasta hankittunakin! :)

      Poista
  2. Minulla on aivan sama resepti luottokäytössäni ja sekin on äidiltäni peräisin vuosikymmenten takaa. Kyllä äidit näköjään tietää nämäkin jutut! :) Mutta tuo kinuskikuorrute on ihan uusi asia minulle, mutta niin hyvänkuuloinen, että pakko testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiva kuulla! Kyllä noi äitien reseptit vaan on parhaita. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, sopii ihan älyttömän hyvin.

      Poista
  3. Hei. Porkkanakakku presepti tuntuu hurjan hyvältä taidanpa tehdä vapuksi
    toivottavasti onnistuu. Hauskaa Vappua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakku on siitä ihana, että se toimii juhlassa kuin juhlassa. Eli oikein erinomaista vapputarjottavaa!! Onnistut varmasti, hauskaa vappua! :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus