Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Omenainen siideribroileri


Hyvää alkanutta vuotta rakkaat lukijat!

Joulut ja uudet vuodet on nyt juhlittu ja hyvä niin. Me lomailimme ja rentouduimme aika lailla ihan kotioloissa, joten energiavarastot on tankattu ja tuntuu taas oikein sopivalta palata arjen pyöritykseen ja työpöydän ääreen. Variseva kuusi kannettiin ulos toissapäivänä ja viimeisetkin piparit on tuhottu kulhon pohjalta. Pakkasessa odottaa vielä iso kasa joulusta jäänyttä kinkkua, jonka pilkoin valmiiksi vaikka kinkkukiusaukseen tai -piirakkaan käytettäväksi. Myös pari laatikkoa, joita emme saaneet jouluna tuhottua, pitäisi jossain kohtaa käyttää pakkasesta. Jossain näin ihanan ohjeen porkkanaleivästä, johon käytettiin porkkanalaatikkoa, sitä voisi kokeilla...

Onneksi siirtyminen arkivaihteelle tapahtuu hellästi, kun tämä viikko katkeaa heti huomiseen loppiaisvapaaseen. Vapaapäivän kunniaksi pöytään sopii nostaa vaikka siiderissä haudutettua broileria ja omenaa sekä kunnon pottumuusia kermalla ja voilla maustettuna. Saostin oman kastikkeeni aavistuksen liian sakeaksi, mutta reseptiin olen korjannut maltillisemman määrän maissitärkkelystä.

Bon appetit ja eikun uusia herkkureseptejä kohti!


Omenainen siideribroileri


4 broilerin rintaleikettä tai -fileetä
suolaa
rouhittua mustapippuria
voita
muutama salottisipuli
3 omenaa
1 plo (0,33-0,5 l) kuivaa omenasiideriä
1/2 kasvisliemikuutio
1 tl kuivattua timjamia tai muutama oksa tuoretta
1 rkl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
(1 rkl maissitärkkelystä)

Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Paista niihin pannulla voissa kaunis väri. Laita hetkeksi sivuun.

Kuori salottisipulit ja puolita ne. Kuori ja viipaloi omenat. Kuullota omenoita ja sipuleita miedohkolla lämmöllä voissa noin 10 minuuttia.

Lisää pannulle broilerit. Kaada joukkoon siideri ja kiehauta seos. Lisää kasvisliemikuutio, timjami ja fariinisokeri. Anna porista kannen alla keskilämmöllä noin 20-30 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. (Rintafileiden kypsymisaika on hieman lyhyempi kuin luullisten rintaleikkeiden.)

Lisää kerma ja anna seoksen kiehahtaa. Voit halutessasi saostaa liemen maissitärkkelyksellä sekoittamalla sen pieneen tilkkaan kylmää vettä ja kaatamalla liemen joukkoon. Tarjoa broileri voilla, suolalla ja tilkalla kermaa maustetun perunamuusin kanssa.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Mäkin heitin yhden porkkanalaatikon ja yhden lanttulaatikon pakkaseen. Löysin yhden herkullisen porkkanapihvien ohjeen mihin saan toisen laatikon hukattua. Lanttulaatikosta voisi ehkä tehdä jotain rieskoja. Ei oikein jaksa enää innostaa syödä niitä ihan sellaisenaan.
    Tämä ohje vaikuttaa herkulliselta. Joskus olin aika arka käyttämään siideriä ruuanlaitossa, mutta sehän sopii yllättävänkin hyvin moniin ruokiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, hyvät ideat! Ei kyllä enää sellaisenaan maistu, mutta ei viitsi poiskaan heittää hyviä laatikoita.

      Poista

Follow @hellajahoukutus