Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Uusi arki ja savulohipihvit



Meidän arkemme muuttuu huomenna oleellisesti. Lähes puolitoista vuotta kestänyt äitiys- ja hoitovapaani kotona pikkukokin kanssa päättyy ja minä suuntaan töihin ja pikkuneiti päivähoitoon. Ajatus tuntuu hurjalta näin viimeisenä päivänä kotona, syyssunnuntain näyttäessä kauneimpia puoliaan. Palaan mielelläni työmaailmaan, vaikka olen nauttinut suuresti myös tästä ainutlaatuisesta ajasta. Nämä kuukaudet, päivät ja hetket kotona pikkukokin kanssa ovat olleet mitä parhaimmat. Iso kiitos rakas tyttäreni <3

Tästä eteenpäin meillä kokataan viikonloppuisin ja silloin tällöin arkisin. Nopeaa ja helppoa, isoja satseja usealle päivälle. Katsotaan kuinka paljon materiaalia ehdin näin uuden arkirutiinin alkumetreillä tänne blogiin saamaan. Etukäteisvaroitus ja -pahoitteut siis taas mahdollisesta verkkaisesta bloggaustahdista.

Uusi viikko on hyvä laittaa käyntiin vaikka näillä superhelpoilla savulohipihveillä. Pikkukokki veteli pihvejä oikein innokkaasti muusin kanssa, kalasta nirso apukokki taas vähän epäilevämmin. Pakkaseenkin saimme muutaman jemmaan. Ne on hyvä kaivaa esiin, kun töistä ja hoidosta ruokapöydän ääreen palannut perhe tarvitsee nopeasti jotain murua rinnan alle. Tulevaisuudenkuva, jonka uskon tapahtuvan pian ja moneen kertaan.

Pidättehän meille peukkuja? Tästä se lähtee se uusi arki!

Savulohipihvit


1 pieni punasipuli
3 rkl kapriksia
500 g lämminsavulohta
3 munaa 
1/2 dl lehtipersijaa silputtuna
1 rkl soijakastiketta

voita paistamiseen

Kuori ja silppua punasipuli. Hienonna kapriksia pienemmäksi. Irrota savulohi nahasta ja nosta se kulhoon. Riko kalan rakenne rikki haarukan avulla. Riko munat kulhoon ja sekoita. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Anna seoksen tasaantua 10 minuuttia. Muotoile taikinasta 8-10 pihviä ja paista pannulla kummaltakin puolelta, kunnes pihvit ovat saaneet kauniin ruskean värin. Tarjoile jugurttikastikkeen sekä esim. perunasoseen kera.

Jugurttikastike
2 dl maustamatonta jugurttia
1/2 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä hienonnettuna 

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

QuickEdit
Mona
8 Comments
Share :

8 kommenttia:

  1. Pidän peukkuja! Omasta kokemuksesta voin sanoa että alku oli rankkaa, kun lapsi protestoi hoitoonviemistä ja itsellä teki tiukkaa löytää työminä monen vuoden poissaolon jälkeen. Tämä toinen vuosi on ollut paljon helmpompi. Meitä pelasti useina päivinä pienet annokset pakastimesta, nopeaa ja helppoa ja kuitenkin itse tehtyä. Te pärjäätte kyllä! Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna ihanista sanoistasi! Meillä on itse asiassa päivähoitoa harjoiteltu jo vähän tämä viikko ja helppoa ei ole ollut. Mutta ajan myötä varmasti helpottaa, kun pikkuinen alkaa tottua uuteen menoon.

      Pakkasen täyttöön siis :)!

      Poista
  2. Tsemppiä töiden aloitukseen!! ♥ Ja pikkuneidille päivähoitoon! Vaikka uskon että pikkuneiti pärjää paremmin kuin äitinsä.... :D Yleensä se vaan menee niin että äidit murehtii kovin että miten ne lapset pärjää siellä hoidossa ja lapset on ihan fiiliksissään kun on uusia kavereita ja uudet lelut jne jne.
    Ja tämän ruokaohjeen vien mukanani, lohi on meidän suurta herkkua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! Yhtään ei ole jännittänyt ennen tätä päivää, olen vaan stressanut tuon pikkuisen puolesta :) Ja varmasti hän pärjääkin, vähän on vaikeuksia ollut näin alkuun, mutta kyllä se siitä. Luulen että äiti saa iltaisin kokea ne pienen kaikki iloisimmat ja samalla itkuisimmat tunteet ja "mielenosoitukset", ja päiväkodissa ollaan lopulta ihan ok-fiiliksillä :)

      Poista
  3. Onnea uuteen elämänvaiheeseen! Minusta oli aikanaan tosi kivaa mennä töihin ja lapsi viihtyi hyvin hoidossa. Tosin aika väsyneitä aluksi oltiin. Nuo isommat satsit ruokaa ovat suuri pelastus ja meillä edelleenkin yksi toimivan arjen suurimmista "salaisuuksista".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi! Kiva on minustakin palata, uusiin työtehtäviinkin taas kerran :) Kunhan tuo meidän neiti tuosta alkaa tottua päivähoitoon, niin helpottaa varmasti. Vielä on kovin itkuinen ja väsynyt tyttö. Paljon sylittelyä ja pakkasaterioita siis iltaisin. :)

      Poista
  4. Tsemppiä uuteen arkeen ja sen haasteisiin :) Ihana ruoka, varmasti todella herkullista. Täytyy ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä Anna, niitä tarvitaan! Ruoka oli herkullista ja niin ihanan helppoa!

      Poista

Follow @hellajahoukutus