Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kesäkurpitsakakku



Olen s u u r i porkkanakakun ystävä. Hassuahan porkkanakakussa on se, että se ei oikeastaan maistu lainkaan porkkanalta, vaan kaikilta muilta ihanilta mausteilta, joita kakkuun laitetaan. Porkkana on silti korvaamaton osa kakkua koostumuksen kannalta. Kun törmäsin ohjeeseen kesäkurpitsakakusta, ajattelin että tässä täytyy olla jotain samaa kuin porkkanakakussa. Kesäkurpitsaa olen käyttänyt leivissä ja sämpylöissä, mutta en vielä koskaan makeassa leivonnassa. Kuten arvasinkin, kesäkurpitsa ei itsessään maistu kakussa, mutta tuo siihen runsasta mehevyyttä ja rakennetta. Tärkeintä kakussa ovat mausteet: kaneli, inkivääri ja kardemumma, sekä kuorrutus, joka maistuu ihanasti appelsiinilta.

Kakku on parasta seuraavana päivänä, jääkaapissa viilenneenä.


Kesäkurpitsakakku


1 kesäkurpitsa
3 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2-1 tl kardemummaa
1,5 dl rypsiöljyä

kuorrute
200 g appelsiinituorejuustoa
2 dl maustamatonta jugurttia
1/2 sitruunan kuori
2 rkl tomusokeria

päälle
siemeniä, pähkinöitä, kuivattuja marjoja

Pese kesäkurpitsa ja raasta se karkealla terällä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kesäkurpitsaraaste sekä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, kaneli, inkivääri ja kardemumma. Lisää öljy. Sekoita varovasti täytteen ainekset sekaisin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakulmaiseen vuokaan. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä. Anna kakun jäähtyä ja kumoa alustalle.

Tee täyte. Sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon jugurtti ja mausta sitruunankuorella ja tomusokerilla. Laita hetkeksi kylmään jähmettymään. Levitä täyte jäähtyneen kakun päälle. Koristele siemenillä, pähkinöillä ja/tai kuivatuilla marjoilla.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköistä <3 Mun on myös tunnustauduttava toivottamaksi porkkanakakkufaniksi <3 Pitää varmasti kokeilla myös tätä :) Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä sitä on porkkanakakusta lähes mahdoton kieltäytyä jos on jossain tarjolla :) Eihän tää nyt ihan porkkanakakkua voita (miten voisikaan) mutta hyvänä korvikkeena toimii!

      Poista

Follow @hellajahoukutus