Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Daim-keksitKesä on kulunut uudessa kodissamme sen verran vauhdikkaasti, että varsinainen ruoanlaitto ja leipominen on jäänyt vähemmälle. Grilli on käynyt kuumana ja sen lisäksi olen valmistanut pikkukokin ruokia pakkaseen, mutta muuten hellan ääressä on tullut viihdyttyä aika vähän. Erityisesti harmittaa, etten ole ehtinyt juuri lainkaan leipomaan. Asia, josta niin kovasti pidän.

Apukokin kesäloman aikana löysin onneksi aikaa työkaverin suosittelemien Daim-keksien testaamiseen. Innostuin keksileivonnasta näiden valkosuklaacookieiden myötä. Keksit ovat usein melko nopeita ja helppoja valmistaa ja samalla vaivalla saa isonkin satsin tehtyä. Daim-rakeet narisivat suloisesti suussa ja maistuivat keksitaikinassa hurmaavilta. Itse pidän hieman pehmeistä kekseistä, joten pidin paistoajan maltillisena. Taikinasta tuli lähes 50 keksiä, mutta määrään vaikuttaa toki paljon se, minkä kokoisia keksejä haluat tehdä. Satsista riitti hyvin myös tuliaisiksi kyläreissulle.

Daim-keksit


200 g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
2 rkl siirappia
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 pss Daim-rakeita

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja siirappi edelleen vatkaten. Sekoita kuivat aineet sekä Daim-rakeet keskenään ja lisää taikinaan. Pyörittele taikinasta pieniä tai isompia palloja (riippuen siitä, minkä kokoisia keksejä haluat) ja pane ne pellille leivinpaperin päälle. Taputele pallerot jauhoisin sormin ohuehkoiksi kekseiksi. Paista keksejä 180-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus