Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Chili con carne -kerrostortillat



Hola, amigos!

Mikäs sen parempi tapa viettää kesäistä perjantai-iltaa kuin nauttia herkullista texmex-ruokaa. Meksikolaisvivahteiset maut uppoavat meidän familiaan kuin veitsi voihin, ja siksi olenkin aina silmä tarkkana uusien texmex-henkisten reseptien kanssa. Perinteiset tacot ja nachopaistokset on täällä pyöritetty jo niin moneen kertaan, että variaatioita otetaan mielellään vastaan. Lempinaistenlehteni Me Naiset julkaisi tämän herkun jo aikoja sitten, ja tässäpä se vihdoin pääsee blogiinkin. Ei voi mennä pieleen, kun iskee samaan annokseen avokadoa, korianteria, limeä, chilillä maustettua jauhelihaa, pekonia ja vielä nokareen ranskankermaa.

Siis kerrostortillat, olkaa hyvä. Por favor.

Chili con carne -kerrostortillat


1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
2-3 tl chipotletahnaa (tai 1-2 tl chilijauhetta)
ripaus suolaa

400 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 dl vettä

1 pkt pekonia
4-8 tortillalettua
200 g cheddarjuustoa raastettuna
2 avokadoa
1 punasipuli
1 ruukku korianteria

200 g ranskankermaa
1/2 limen mehu
ripaus suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paahda jauheliha kattilassa. Lisää loppuvaiheessa sipulit, chipotletahna/chili ja suola. Anna hautua hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyree. Huuhtele murskatölkki vedellä ja kumoa kattilaan. Anna kastikkeen hautua muiden ainesten valmistelun ajan.

Lado pekoniviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle vierekkäin. Paahda pekonit 200-asteisessa uunissa rapeiksi. Jäähdytä ja murustele pekonit.

Leikkaa tortillat neljään osaan ja lado ne vierekkäin kahdelle leivinpaperoidulle pellille. Ripottele puolet juustoraasteesta tortillojen päälle. Nosta pellit uuniin ja anna lämmetä noin 5-8 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Leikkaa kuoritut avokadot paloiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna myös korianteri. Sekoita ranskankerman joukkoon limen mehu ja ripaus suolaa. Nosta loppu juustoraaste, avokadot, punasipulit, korianterit, ranskankerma ja pekonimurut omissa kulhoissaan tarjolle. Nosta pöytään myös chili con carne-kastike ja tortillakolmiot. Kokoa tortillojen väliin chilikastiketta, pekonimuruja ja juustoa. Nosta tortillatornien päälle avokadoa, punasipulia, korianteria ja ranskankermaa.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus