Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Hittihamppari eli bataattiburgeriHiljaa hyvää tulee ja ensin tutkitaan, sitten hutkitaan. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Älähä hättäile. Varmaan vielä jokunen sanonta löytyisi, mutta en keksi. Hitaammanpuoleista on siis ollut meidän syttyminen jo pari vuotta nettiä valloittaneeseen hittiburgeriin. Ollaan odoteltu, ihmetelty, harkittu ja suunniteltu, mutta vihdoin viimein päästiin ihan toteutuksen tasolle bataattiburgerin kanssa. Jos et ole bataattiburgerista aiemmin kuullut, ihmettelen. Ja jos et ole kuullut, niin hyvä niin. Pääsen jakamaan herkkusanomaa eteenpäin.

Hyviähän nämä burgerit olivat kuin mitkä. Tällainen leipäfriikkikin popsi ilolla ilman perinteistä sämpyläkuorta. Kasassa eivät millään meinanneet syödessä pysyä, mutta se nyt tuppaa olemaan burgerien kanssa aina ongelmana. Resepti on aika lailla ihka alkuperäisen ohjeen mukaan tehty, vain fetakastike on meidän oma. Maailman paras ja täälläkin ennen jaettu.

Pikkukokille tein oman purilaisensa. Jauhelihaseoksesta otin pienen osan erikseen ennen maustamista ja maustoin lapsen pihvin maltillisemmin. Uunissa paahdetut bataatit ja pikku-pihvi maistuivat neidille oikein hyvin.

Koko perheen burgeri siis. :)

Bataattiburgeri

3-4 burgeria

1 muhkea bataatti
oliiviöljyä

pihvit 
400 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
1 punasipuli tai kevätsipuli
1 rkl turkkilaista jugurttia
suolaa
mustapippuria
chiliä
timjamia

fetakastike
1 prk kermaviiliä
1 valkosipulinkynsi
1 pkt Apetina fetaa

lisäksi
salaattia
tomaattia
cheddarjuustoa

Pese bataatti ja leikkaa se n. 1,5 cm paksuisiksi siivuiksi (2 siivua per burger). Aseta siivut pellille ja lorauta päälle hieman oliiviöljyä. Paista uunissa 225 asteessa 15-20 minuutin ajan, kunnes bataattisiivut ovat saaneet hieman väriä.

Sekoita kulhossa jauheliha, kanamuna, hienonnettu punasipuli / kevätsipuli ja jugurtti. Mausta seos suolalla, pippurilla, chilillä ja timjamilla. Voit käyttää halutessasi myös erilaisia tuoreita yrttejä maustamiseen. Muotoile seoksesta 3-4 pihviä ja paista ne pannulla öljyn kera.

Tee fetakastike sekoittamalla kermaviili, hienonnettu valkosipuli sekä feta keskenään. Haarukka on oiva apuväline fetan muussaamiseksi kermaviilin joukkoon.

Kokoa burgeri bataattisiivujen väliin. Pihvin ja fetasoosin lisäksi burgeriin kannattaa laittaa ainakin salaattia, viipaloitua tomaattia sekä cheddarjuustoa.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus