Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Bataattia ja kaalia grillistä


No niin, se on kesän viimeinen päivä ja minä laitan jakoon ensimmäiset grillivinkit. Mahtavaa ennakointia sanoisin! No, luotan siihen, että siellä on muitakin hurahtaneita kanssagrillaajia, joiden weberit puskevat savua ilmaan pitkälle syksyyn. Meillä se on ainakin suunnitelmissa, nyt kun vihdoin oma piha ja grilli on kerran käytössä. Koko kesä sitä on tullut melkoisesti grillattuakin, eikä loppua siis näy. Kai pienet makkarat voi vielä talvipakkasillakin käristää, häh?

Teimme pari viikkoa sitten ensimmäistä kertaa bataattia ja kaalia grillissä. Kylkeen valmistui cheddarilla kuorrutettu burgeri, mutta nyt siis tarkemmin noista kylkiäisistä eli bataatista ja kaalista. Grillattu kaali on tainnut olla jonkinmoinen kesän 2015 grillihitti, mutta bataattiin en ole kovin monta kertaa törmännyt. Piti siis ihan googlettaa, että voihan bataattia nyt herraisä grillata. Ja voihan sitä: hyvää tuli ja helposti kypsyi!


Grillattu bataatti


1 iso bataatti
öljyä
(sormi)suolaa
rouhittua mustapippuria

Huuhdo bataatti ja leikkaa se parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa bataatteja 5-10 minuuttia. Bataattia ei tarvitse esikypsentää keittämällä tai uunissa, vaan se kypsyy ihan mainiosti pelkästään grillissäkin.

Grillattu kaali


1/2 keräkaali
öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Leikkaa puolikas kaali neljäksi lohkoksi niin, että jokaisessa lohkossa on kanta mukana pitämässä kaalilohkoa kasassa. Sivele lohkojen pintaan öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa kaaleihin kaunis paistopinta ja jatka kypsennystä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. 

-----

Bataatin ja kaalin kylkeen sopii superhyvin maailman paras fetakastike, jonka ohjeen löydät tämän postauksen lopusta.
 

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Nyt on tota grillattua kaalia ollu joka paikassa, ja niin hyvàltà nàyttàà, ettà pakkohan sità on testata. Fetasoosit on parhautta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä miten aina näitä trendiruokia syntyy :) Mutta hyvä niin, eipä olisi tullut muuten varmaan kokeiltua ellei monessa tuutissa olisi nähnyt!

      Poista

Follow @hellajahoukutus