Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

- Muistelumaanantai -


Hella & houkutus täytti tässä hiljan neljä vuotta. Toukokuun 28. päivä, jos tarkkoja ollaan. Muuttotouhujen ja blogihiljaisuuden keskellä asia jäi minulta ihan unholaan ja huomasinkin synttäripäivän vasta vähän aikaa sitten. Iloinen ja onnellinen olen, että kaiken kiireen ja vauva-ajan keskellä blogille löytyy edelleen aikaa (vaikkakin vähemmän kuin ennen) ja saan päivittää tänne keittiö- ja vähän muitakin kuulumisiani. Jokainen kommentti ja seuraaja lämmittää sydäntäni mielettömästi. On ihanaa, että löydätte reseptejäni ja tykkäätte niistä. Iso kiitos! <3

Neljään vuoteen mahtuu melkoisen monta jaettua ruokaohjetta. Ajattelin, että voisi olla mukavaa silloin tällöin palata ajassa taaksepäin ja muistella, mitä on tullut kokattua tällä päivämäärällä kunakin kuluneena blogivuonna. On aika lanseerata siis....(tattadadaa ja rumpujen päristystä)... Muistelumaanantai! Sukellan blogiarkistoihin pari kertaa kuussa maanantaisin ja listaan tuolla päivämäärällä kokattuja ruokia kultakin vuodelta. Koska en ole blogannut läheskään joka päivä, täsmälleen samalla päivämäärällä tuskin juttua aina löytyy. Valitaan siis silloin lähin mahdollinen päivämäärä. Ja koska ihan kaikki jutut eivät myöskään ole ruokaohjeita, saattaa muistelumaanantaille osua myös jotain muuta aikoinaan blogattua aihetta. Pääsääntöisesti pyrin kuitenkin keskittymään ruokiin. Ohjeen kylkeen voisin laittaa muutaman sanan siitä, mitä tuosta ruoasta nyt muistan, olenko tehnyt / tekisinkö sitä uudelleen tai miten kentien varioisin ohjetta tänä päivänä. Myös vuosien takaisista ruokakuvista saattaa löytyä kommentti jos toinenkin...

Tästä se siis lähtee, ekat maanantaimuistelot:

2014:


Tasan vuosi sitten pidin noin parin kuukauden blogitaukoa vastasyntyneen pikkutypyn takia. Ei siis ruokaohjetta tai muutakaan blogijuttua. Muistan viime heinäkuun superhelteisenä kautena, jolloin istuin sisällä sohvan nurkassa, tuuletin suoraan edessäni pauhaten ja imetin pikkuista joskus montakin tuntia putkeen. Se oli hikistä hommaa se! (Ja missä on ne helteet nyt, kysynpä vaan?!) Vuoden takaisesta on tultu pitkä matka ja typykkä on nyt ensimmäisiä askeliaan ottava, iloinen ja terhakas 1-vuotias, joka nauttii suunnattomasti piiloleikeistä, mansikoista, leivästä (ja syömisestä yleensäkin), äidin taluttamisesta ympäri asuntoa, keinumisesta, musiikista, erilaisista äänistä sekä potalla istumisesta.

2013:


Kahden juuston burgeri srirachamajoneesilla. Muistan, että meillä oli apukokin kanssa aika, jolloin teimme todella usein ja erityisesti perjantaisin burgereita. Ruisburgerit olivat bravuurimme, mutta kaikenlaisia muitakin hamppareita on tullut kokeiltua. Tässä burgerissa erikoisuutena oli marinoidun punasipulin lisäksi srirachalla maustettu majoneesi. Ihme kyllä, en muista että olisimme tehneet vastaavaa uudemman kerran, vaikka srirachakastike onkin jääkaappimme vakiovaruste. Hyvältä näyttää, voisin syödä tämmöisen vaikka heti!

Ohje täällä.

2012:


Jauhelihatäytteiset letut on ollut koko Hellan & houkutuksen blogihistorian ehdottomasti klikatuin resepti. Ohjetta on luettu kaikkiaan lähes 27 000 kertaa. En tiedä, mistä syystä juuri tämä ohje on noussut suosituimmaksi. Muistelen, että letut olivat oikein makoisia ja niitä olemme kyllä tehneet uudemmankin kerran tämän bloggauksen jälkeen. Ei kuitenkaan mitään maata mullistavaa tässä reseptissä. Uskoisin, että jauheliha on niin suosittu suomalaisissa ruokapöydissä, että siihen liittyvät reseptit nousevat googlessa helposti kärkisijoille. Jotain muuta kuin bolognesea tai lihapullia? Vaihtelua jauhelihaan siis tällä reseptillä.

Ohje täällä.

2011:


Ihan alkuaikoja eletään tämän Kesäisen perunasalaatin kanssa. Ohje on peräisin Perjantaikokilta, jolta nappasin tuohon aikaan monia ruokaohjeita. Näyttääpä muuten hyvältä, pitäisikin kokeilla tätä uudestaan! Ja ihan kelpo kuvakin tässä, vaikka ihan ensimmäisiä ottamiani ruokakuvia onkin.

Ohje täällä.

-----

Mitäs mieltä olet? Onko Kurkkaus ajassa taaksepäin -jutut kiinnostavia aina silloin tällöin? Vai onko arkistojen kaivaminen ihan boring aihe? Kommentoi ihmeessä!

QuickEdit
Mona
8 Comments
Share :

8 kommenttia:

 1. Näissä on hyvää se, lukija saa kurkistaa saman sesongin syötäviin. Itse ainakin jonkin verran klikkailen auki blogien arkistoja juurikin kuukausien kautta, jotta löydän sopivia ruokia eri vuodenaikojen parhaisiin ajankohtaisiin herkkuihin. Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hyvä pointti! Nyt alkoi kyllä jännittää että mitenkä sesonginmukaisia ruokia olen mahtanut vuosien saatossa tehdä...

   Poista
 2. Tää on tosi hauska idea!!! Aina ei jaksa blogeissa selailla taaksepäin, niin näin muistuu mieleen vanhoja hyviä reseptejä. Jään mielenkiinnolla odottelemaan tuleviakin postauksia!!! ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit ideasta! Mulla on ihan sama, että arkistoja tulee tosi vähän selattua, joten vanhat hyvät reseptit jää usein blogeissa unholaan.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Jee jee, kiva! Itse oon ihan pähkinöinä tästä ja suunnitellu jo seuraavat viisi muistelumaanantaita valmiiksi :D

   Poista
 4. On hyvä idea, itse en blogiasi vielä silloin seurannut ja olen jotenkin tosi huono kattelemaan mitään "vieraita juttuja", eli mulla on vain nämä pari vakkarijblogia joita kurkin, enkä sieltäkään oikein ehdi etsiskellä. Kiva siis saada taas uusia reseptejä helpolla tyrkylle. :)
  /Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin sitä tulee blogien arkistoja aikaisemmilta vuosilta selattua ellei etsi jotain tiettyä reseptiä erityisesti. Kiva siis, että juttusarja kiinnostaa!

   Poista

Follow @hellajahoukutus