Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Parhaat valkosuklaacookiet



Totta se on, että omalta mukavuusalueelta on hyvä poistua aina silloin tällöin. Myös leivonnassa. Olen kova leipomaan kakkuja, piiraita ja pullia, mutta keksejä en edes muista koska olisin valmistanut. Jotenkin olen ajatellut, että kun nyt leipomaan ruvetaan, niin tehdään jotain "isompaa" ja "hienompaa" kuin jotkut heppoisat keksit. Tiedän, olen ollut niin väärässä.

Miten voisin siis tarpeeksi hehkuttaa näitä cookieita! Aivan huippu-huippu-huippuhyviä!! Olin ihan myyty jo nostaessani herkulliselta näyttävät ja tuoksuvat keksit uunista. Ja mikä maku! Minusta tuleekin tästä eteenpäin keksileipuri. Nämä olivat helppoja ja nopeita tehdä ja maistuivat ihanilta. Pehmeät valkosuklaapalat ja rapeat pekaanipähkinät yhdessä mehevän keksitaikinan kanssa. Mmmmm... Valkosuklaacookieita olisi kiva tehdä myös lahjaksi tai viedä tuliaiseksi. Nätti naru keksitornin ympärille - avot, mikä lahja!

Valkosuklaacookiet

10-12 kpl

2 dl kevyesti rouhittuja pekaanipähkinöitä
1/2 dl mantelirouhetta
130 g valkosuklaata
150 g voita
1 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

päälle
50 g valkosuklaata

Rouhi pekaanipähkinät kevyesti muutamaan osaan. Leikkaa suklaa reilun kokoisiksi paloiksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää kananmuna taikinaan ja sekoita. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi, pähkinät, mantelit ja valkosuklaat. Sekoita hyvin. Taikina jää melko kokkareiseksi pähkinöistä ja suklaapaloista.

Nosta taikinasta kasoja uunipellille leivinpaperin päälle. Painele ne litteähköiksi kekseiksi. Paista keksejä 200 asteessa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja levitä kapeana nauhana jäähtyneiden keksien päälle. Anna suklaan kovettua viileässä ennen tarjoilua.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Voisihan sitä leipoa muitakin keksejä kuin kauralastuja..... harvoin tulee tehtyä niitäkin, kaupassa ehkä liian hyvä valikoima, niin ei viitsi itse tehdä. Tämä ohje on kyllä kokeilemisen arvoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että kaupan keksivalikoimalla pärjää pitkälle ja varsinkin jos juhliin tekee itse kakkua tai piirakkaa niin keksit tulee usein ostettua valmiina.

      Poista

Follow @hellajahoukutus