Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Vohvelirauta tuli taloon



Let's face it, ruoanlaitto on välillä aikamoista välineurheilua. Vaikka hyvällä veitsellä, leikkuulaudalla ja paistinpannulla pääsee pitkälle, on meille kokkaajille ja leipureille tarjolla jos jonkinmoista keittiötouhuja helpottavaa ja inspiroivaa laitetta. Tunnustan, että nähdessäni mainoksen popcornkoneesta, mehulingosta, lihamyllystä, jäätelökoneesta tai melkeinpä mistä vaan keittiövempaimesta mieleni halajaa juurikin kyseistä laitetta. Luojalle kiitos keittiön rajalliset säilytystilat ovat hillinneet vempainhimoani melko tehokkaasti. Kaappeihin ei vaan kertakaikkisesti mahdu jokaista mahdollista keittiökonetta. Haaveilla voi onneksi kuitenkin... Ja onhan se kokkailu kivempaa, kun välineet on kunnossa ja keittiötouhuja voi helpottaa eri laittein.

Annoin sisälläni asuvalle välineurheilijalle vallan, kun pääsin ilokseni mukaan Blogiringin ja Expertin yhteistyökampanjaan. Sain Expertin keittiön pienkonevalikoimasta Wilfan vohveliraudan. En ole vohvelirautaa koskaan ennen omistanut enkä vohveleita paistanut - toki joskus maistanut. Koska letut ja pannukakut ovat melkeinpä parasta mitä tiedän, olin erittäin iloinen, että tästä lähtien meillä valmistuu myös vohveleita (eli pannareiden lähisukulaisia). Expertin laitevalikoimasta olisi löytynyt kyllä laitetta vaikka mihin kodin tarpeeseen. Keittiön pienkoneita - noita kokkailun apureita - on myynnissä laidasta laitaan, mukaan lukien ne himoitsemani popcornkone, mehulinko, lihamylly ja jäätelökone. Expert myös neuvoo ja auttaa tarvittaessa laitteiden käytössä. Hyviä joululahjaideoita kannattaa siis käydä kurkkaamassa Expertin verkkokaupasta. Vohvelirauta matkusti meille Expertiltä parissa päivässä eli joululahjashoppailuja ehtii vielä mainiosti tehdä.

Ja sitten se supersiisti juttu. Saan arpoa teidän lukijoiden kesken 100 euron lahjakortin Expertille! Hurraa, ihan mahtavaa!! Voit osallistua arvontaan jättämällä alle kommentin, mikä kodinkone teille tulisi tarpeeseen sekä sähköpostiosoitteesi. Osallistumisaikaa on lauantaille 13.12. saakka, ja arvonnan teen kaikkien kommentin jättäneiden kesken sunnuntaina 14.12.

Ensimmäisten vohveleidemme lisukkeeksi tuli jouluisia makuja: kanelikaramellisoituja omenoita, piparkakkuja ja kermavaahtoa. Ohje alla.


Kanelikaramellisoidut omenat ja vohvelit


3 kananmunaa
4 dl kevytmaitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl levinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1/2 dl sokeria
50 g voita sulatettuna

karamellisoidut omenat
3 isohkoa omenaa
50 g voita
3/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

lisäksi
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
piparkakkuja
suklaata

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää maito sekä kivennäisvesi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, suola ja sokeri keskenään. Lisää vispaten maito-munaseokseen. Lisää lopuksi voisula. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Valmista taikinan turvotessa karamellisoidut omenat. Pese ja lohko omenat. Sulata voi pannulla ja lisää fariinisokeri. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää omenat. Vähennä lieden lämpö miedolle ja anna omenoiden karamellisoitua ja pehmentyä (n. 5-10 min). Lisää lopuksi vaniljasokeri ja kaneli ja pyöräyttele omenoita sokeriliemessä.

Vispaa kuohukerma kermavaahdoksi ja mausta sokerilla.

Paista vohvelit vohveliraudalla. Kokoa annos: vohvelia, kanelikaramellisoituja omenoita ja sokerilientä, nokare kermavaahtoa ja päälle vielä murustettuja piparkakkuja ja suklaalevystä veitsellä kaavittuja suklaalastuja.

Nam.

Wilfalla paistaminen sujui huippuhelposti. Vain ihan ensimmäisellä paistokerralla suositellaan käytettäväksi rasvaa, tämän jälkeen rasvaa ei raudan pinnalle enää tarvita. Vohveliraudan mukana tulevalla kauhalla annostellaan vohvelitaikina paistopinnan keskelle ja rauta levittää taikinan paistoalueelle kannen laskeutuessa. Paistoväriä voi säätää asteikolla 1-5. Minusta asteella 4 tuli mukavan värisiä ja rapeita vohveleita. Vohvelit irtosivat helposti raudan pinnalta muovista lastaa apuna käyttäen. Raudan mukana tuli myös reseptivinkkejä vohveliraudan käyttöön.


http://www.blogirinki.fi/

Yhteistyössä Expert
QuickEdit
Mona
63 Comments
Share :

63 kommenttia:

  1. Me tarvitsisimme uuden vohveliraudan. Tämä vanha on jo yli 10 vuotta vanha ja monet vohvelit paistanut :) eli mielelläni olen mukana arvonnassa! Hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  2. Mielessä on Sous Vide-laite, tilaa sille tuskin on, mutta silti.... Hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  3. Oiiii! Vohvelit on ihania! Aivan liian harvoin tulee tehtyä!

    Meille tulis tarpeeseen uusi kahvinkeitin, vanha termoskeitin kun päästää lämmöt harakoille. Nyt taidan mennäkin kaivelemaan vohvelirautaa... :)

    VastaaPoista
  4. anne / 52weeksofdeliciousness6. joulukuuta 2014 klo 18.03

    Ihana vohvelirauta! Tulee näppärästi kaksi kerralla :) me ei mitään tarvittaisi, mutta.. haaveilen silti kaikenlaisista vempaimista. Nyt haaveena kunnon kahvikone.

    VastaaPoista
  5. Sauvasekoitin tai hiilihapotuslaite, esim. Sodastream olis seuraavina hankintalistalla. Vohvelirauta löytyy jo :)
    Rinnamari.virkki @ gmail.com

    VastaaPoista
  6. Meille kyllä kunnon tehosekoitin tulisi tarpeen, tai sitten kahvinkeitin, tai… Loputon lista :)
    lumikukka80 at hotmail.com

    VastaaPoista
  7. Vohvelirauta olisi kyllä kiva ja varmasti suosittu.
    Mallukka
    marja-anneli@luukku.com

    VastaaPoista
  8. Monitoimikone ehdottomasti :D Vohvelirautakin puuttuu, mutta luulen et meillä jäisi vähemmälle käytölle. Hyvää itsenäisyyspäivää. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Sodastream on toiveissa!
    eeva22@hotmail.com

    VastaaPoista
  10. Hei kiitos vohvelivinkistä! Meillä on rauta, jota en ole käyttänyt aikoihin, taidankin ottaa tänään käyttöön :) Meille tarvittais uudet veden-ja kahvinkeittimet vanhojen opiskeluaikaisten tilalle. Myös mikroaaltouuni vetelee viimeisiään!

    Parempiapolkuja@blogspot.fi

    VastaaPoista
  11. Onpa kätevä tuollainen kahden vohvelin samaa aikaa paistava laite! Itselleni tulisi tarpeeseen oikeastaan mikä tahansa "peruskeittiölaite" - leivänpaahdin, vedenkeitin, pölynimuri.. Olemme muuttamassa poikaystäväni kanssa ensi vuoden alussa ensimmäiseen omaan kotiimme ja voisi vaikka sanoa, että pakka keittiövälineiden kanssa on aavistuksen sekaisin. :) Vedenkeitin on ainakin omassa kodissani niin tiuhassa käytössä, että se voisi olla ensimmäinen yhteinen hankintamme!
    milla.numminen@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Vohvelirauta olisi ihana piristys! :)
    jen-ny93@hotmail.com

    VastaaPoista
  13. Kuulostaapa hyvältä:) Meiltä löytyykin vohvelirauta, joten jäätelökone tai kunnollinen käsivatkain tulisi tarpeeseen. Hyvää joulun aikaa sinulle! :)
    - Josefiina
    emilia.tissari@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Oi jos voittaisin! Listalla olisi arkiset vedenkeitin ja vatkain mökille. Itselläni vohvelit kuuluu kesään ja rauta siellä jotain. Hanna

    VastaaPoista
  15. Mulla olis käyttöä monitoimikoneella. Eikös se ole monitoimikone, joka raastaa, silppuaa, jauhaa?

    anskugen@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Meiltä kanssa löytyy kahden vohvelin rauta ja todella hyvä on. Minulla tekisi mieli mehulinkoa... että varmaan sitten sellainen :D. Siispä mukana ollaan!

    ansku.mm@hotmail.com

    VastaaPoista
  17. Tehosekoitin tai monitoimikone olis aika kiva!
    tanja_luoma@hotmail.com

    VastaaPoista
  18. Uusi vatkain tai jäätelökone vois olla ihan kivat hankinnat! ☺
    nanne1984@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Jäätelökone tai uusi vedenkeitin voisi olla kiva.
    elina.rantamoijanen@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Ihania vohveleita! Meidän perheen ykkösjälkiruoka, kaikkien mielestä. Vohvelirautojakin pitää olla kaksi: tuollainen tuplarauta ja vielä yksi tavallinenkin - ja hyvin usein molemmilla paistetaan yhtä aikaa. Monenlaista kodinkonetta meidän huushollista löytyy, mutta mehulinko voisi olla tehokkaampi, mitä nykyinen on...

    VastaaPoista
  21. kätevän kokoinen vohvelirauta olisi oikein hyvä isolle perheelle:)!tyttotriontalossa@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Hei! Monitoimikone olisi tarpeelinen!
    marsar69@luukku.com

    VastaaPoista
  23. Meilläkin olisi käyttöä vohveliraudalle! Sekä monitoimikone olisi kiva!
    asta.kinttula@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Monitoimikone tulisi tarpeeseen :)
    smpeltonen@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Keittiön tason sentit ovat jo aika hyvin käytössä, muttamutta. Hankkisin joko tehokkaamman blenderin tai tämän postauksen innostamana vohveliraudan :D mannisto.maija@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Jäätelökone tai joku yleiskone tulisi meillä tarpeeseen :)

    mistaonpienetpojattehtyblogi@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Uusi imuri olisi tarpeen, kun vanhan varsi päättää mennä vähän väliä kasaan.

    -Ella-

    VastaaPoista
  28. Pakastin olisi tarpeellinen, mutta vohvelirautakin alkoi nyt houkuttamaan.. :)
    cherrycloud@luukku.com

    VastaaPoista
  29. Keittiövaaka, monitoimikone, vedenkeitin... :)
    saanalle@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Ostaisin Moccamasterin vanhan hajonneen kahvinkeittimen tilalle.

    hiidenuhma at gmail.com

    VastaaPoista
  31. Sijoittaisin rahat kakkosjääkaappiin kellarin puutteessa, mehujen ja hillojen säilytystä varten.
    heleenshobbies@yahoo.com

    VastaaPoista
  32. Ainahan sitä jotain tarttis.. Nyt himoitsen näppäräkäyttöistä blenderiä sekä vekotinta joka sekoittelis taikinaa/täytettä/vaahtoja ja jäis omat kädet vapaaksi muuhun! paula.mattila1(at)gmail.com

    VastaaPoista
  33. Tuplavohvelirauta!
    kpa1@suomi24.fi

    VastaaPoista
  34. Monitoimikonetta olen kyllä haaveillut... erja.suhonen@gmail.com

    VastaaPoista
  35. rikkaimurille ois käyttöä.

    terveys1(at)wippies.fi

    VastaaPoista
  36. Joko vanhempien kotiin uusi jääkaappi tai omaan tulevaan kotiin imuri(: Ihana arvonta. Niin hyödyllinen kerrankin!(:

    roosa.n-@hotmail.com

    VastaaPoista
  37. Meille ei tarvita enää vempeleen vempelettä mutta porukoille olisi mahtavaa päästä ostamaan uusi mikro :)

    VastaaPoista
  38. Rikkaimuri olisi käytännöllinen.

    tt32232@gmail.com

    VastaaPoista
  39. Mä haluaisin voileipägrillin
    sini.raitanen@gmail.com

    VastaaPoista
  40. Ihana arvonta! Täällä kaivattaisiin kovasti uutta kahvinkeitintä.

    minnal@luukku.com

    VastaaPoista
  41. Monitoimikone
    mariestrange(a)hotmail.com

    VastaaPoista
  42. Olen jo kauan haaveillut tuollaisesta tuplavohveliraudasta eli sellainen =).
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  43. Kiitos viimeisestä :)
    Miten olisi robotti-imuri ja pölykoirat eivät enää asuisi meillä :)
    pukke711@gmail.com

    VastaaPoista
  44. Olen haaveillut mehulingosta ja kuivurista :)
    taitsu77(a)hotmail.com

    VastaaPoista
  45. Joulu on tulossa ja nähdessäni tämän postauksen mieleeni tuli sisareni. Wilfa rauta olisi hänelle loistava lahja, koska hänellä ei vohvelirautaa ole, vaikka rakastaakin vohveleita. Sisareni varmasti innostuisi paistamaan minullekkin parit lätyt.
    vaanano@gmail.com

    VastaaPoista
  46. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  47. Monitoimikone oli ensimmäiseen omaan kotiin tarpeellinen.
    oonasallamaaria@gmail.com

    VastaaPoista
  48. Leivänpaahdin pitäisi hankkia :)
    lumikki1@luukku.com

    VastaaPoista
  49. Voileipägrilli on hankintalistalla ensimmäisenä. Edellinen grilli jouduttiin juuri heittämään rikkinäisenä kaatopaikalle ja kyllä onkin ollut ikävä grillattuja voileipiä!
    hejovu(ät)hotmail.com

    VastaaPoista
  50. Ilmankostutin helpottamaan kuivaihoisen talvea.

    VastaaPoista
  51. Monitoimikone, joka raastaisi ja pilkkoisi kaiken :)
    pehkonen.hanna at gmail.com

    VastaaPoista
  52. Hävisikön kommenttini johonkin...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Tiedätkö, muistan että luin kommentin mutta en ehtinyt heti vastata. Kun seuraavan kerran kävin kommentteja läpi, sitä ei enää löytynyt. En tiedä, mitä on käynyt, ihme juttu! Kyselit jotain vohveliraudan toiminnasta että miten on pelittänyt, eikö? Olen tykännyt tosi paljon, pari kertaa on nyt tullut testattua. Wilfa on toiminut hyvin ja tuo tuplarauta on tosi kätevä kun saa kaksi samaan aikaan paistettua. Voin suositella!

      Poista
    2. Kiva kuulla! Miten olet puhdistanut rautaa? Lähtevätkö levyt irti?

      Mai

      Poista
    3. Eivät lähde irti, ihan kostealla rätillä olen puhdistanut levyjä sekä niiden reunoja. Hyvin on lähtenyt mahdolliset taikinanjämät pois :)

      Poista
    4. Ok. Taidan kallistua tähän vohvelirautaan, sillä näyttää siltä että ei ole olemassa vaihtoehtoa, jossa olisi irrotettavat levyt. Kiitos sinulle käyttökokemuksista!

      Poista
  53. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  54. Vastaukset
    1. Kiitos! En ole kesällä tapahtuneen muuton jälkeen kaivanut vohvelirautaamme esiin, olisikohan pian sen aika :)

      Poista
  55. Loistava artikkeli. Mikäli kaipaat apua vohveliraudan valinnassa kannattaa lukaista:http://haipit.com/paras-vohvelirauta/

    VastaaPoista


  56. Olin todella epätoivoinen saadakseni mieheni takaisin. Halusin dramaattisen muutoksen ja ajattelin, että taika voisi olla ratkaisu. Keskusteltuasi ratkaisusta {{{{Robinsonbuckler11@gmail.com}}}}, hän antoi minulle toivoa, että hän palauttaa avioliittoni. Olin varma, että hän todella saa mieheni palaamaan kotiin, ja hän teki! On upeaa, mitä Robinson.buckler on tehnyt hyväkseni. hänen apunsa on korvaamaton! En tiedä mitä olisin tehnyt ilman yhteyttä:________, Hän tekee työnsä niin hyvin, että hän on organisoitunut ja erittäin toimiva, uskon, että hän on paras loitsuntekijä, johon voin luottaa rakkausloitsun suhteen, olin tyrmistynyt että hänen loitsunsa toimivat Kiitos! Jumalan siunausta, otin häneen yhteyttä hänen sähköpostiosoitteensa kautta Hanki entinen poikaystäväsi/tyttöystäväsi takaisin! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    (1) Jos haluat exäsi takaisin.
    (2) jos näet aina pahoja unia.
    (3) Haluat ylennyksen toimistossasi.
    (4) Haluat naisten/miesten juoksevan perässäsi.
    (5) Jos haluat lapsen.
    (6) Voita oikeudenkäynti
    (7)Haluat sitoa miehesi/vaimosi olemaan sinun ikuisesti.
    (8) Jos haluat lopettaa avioerosi.
    (9) Avioliittoapu
    10) Erektiohäiriöt
    (11) Herpes-hoito
    (12) Fibroidin hoito

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus