Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Ruokamuistoja vuodelta 2014


Vuosi 2014 on meidän oman pikkukokin vuosi. Ikuisesti muistoihin jäävä vuosi, jolloin puolet vuodesta odotimme neitiä saapuvaksi ja toisen puolen elimme yhteiseloa kolmistaan: ihmettelimme, opettelimme, nauroimme, itkimme, valvoimme ja rakastuimme päivä päivältä enemmän omaan pikku nyyttiimme. Vauvatouhujen lisäksi vuosi on sisältänyt myös taas mielettömän hienoja blogikokemuksia. Sain liittyä osaksi hienoa Blogiringin porukkaa, tehdä ensimmäiset kampanjajutut yhteistyössä Meiran ja Expertin kanssa, kokkailla paljon uusia reseptejä, leipoa sydämeni kyllyydestä ja nauttia teistä, ihanat lukijani, niin täällä blogissa kuin Facebookin ja Instagraminkin maailmassa. Huippuvuosi siis!

Alle kokosin jokaiselta kuukaudelta yhden reseptin, joka on jäänyt mieleeni erityisen makoisana tai muuten vaan onnistuneena ruokana. Olipa hauska käydä läpi vuoden blogipostauksia ja muistella, missä, miten ja millaisessa tilanteessa kutakin ruokaa olin tehnyt. Ihania muistoja tuli paljon mieleen ja voi pojat miten kivoja herkkuja arkistoista löytyikään!

Tammikuu

Ruis-kikherneburgerit 

Tämä oli ensimmäisiä kertoja kun käytin kikherneitä! Muistan, miten apukokki ihmetteli, kuinka kasvispihvit voivat olla näin hyviä...


Helmikuu

Melkein banoffee 

Tätä tein eräänä yksinäisenä viikonloppuiltana kun mieleni teki jotain hyvää. Yksin kotona, sitä ihmeellisyyttä en olekaan puoleen vuoteen kokenut! ;)




Maaliskuu

Laiskan leipurin laskiaismuffinit

Laskiaispullia en jaksanut alkaa tänä vuonna tekemään, joten mietin miten saisin samansuuntaisen makuelämyksen aikaiseksi ilman pullataikinaa. Muffinsit ajoivat asian erinomaisesti! Samaa taikinaohjetta käytin muuten pikkukokin ristiäiskuppikakuissa. Vähän niin kuin luotto-ohje siis jo tämä.




Huhtikuu

Aamiaispizza

Apukokin systymäpäiväaamuksi tein aamiaispizzaa. Herra vähän yllättyi tästä herkusta, ei ollut ennen syönyt pizzaa aamupalaksi (jos krapulapizzaa ei lasketa :D).


Toukokuu

Raparperi-mansikka crumble

Oijoijoi, voi kun ois jo kesä ja raparperiaika niin saisi taas tätä ihanuutta!! Oli ehkä koko vuoden paras herkku!


Kesäkuu

Yhden kattilan pasta

Kesäkuussa olin mammalomalla ja kehittelin nopeita lounasherkkuja itselleni. Niistä yksi parhaista oli yhden kattilan pasta.


Heinäkuu

Blogitauko 

Heinäkuussa blogi oli vauvatauolla. Ja hyvä niin, kyllä se oman aikansa otti ennen kuin uusi arki alkoi rullaamaan pikku-tirpan kanssa. Ihana, hikinen heinäkuu <3


Elokuu

Marjatrifle  

Elokuussakaan en vielä paljon kerennyt bloggaamaan, oikeastaan vain pikkukokin ristiäisiin valmistuneista ruoista. Niistä ykkössuosikki oli marjatrifle, joka kaavittiin juhlapäivänä tarjoiluastiasta viimeistä murua myöden. Upea, kesäinen herkku!

 

Syyskuu

Kukkakaali-broileria ja fetatsatsikia

Arkiruokia piti alkaa pohtimaan oikein toden teolla, kun kotiäitinä ruoaksi piti keksiä sekä lounas että päivällinen. Omat lounaat olivat ensimmäisten kuukausien aikana kyllä melko nopeasti väsättyjä ja usein kylmänä syötyjä tuotoksia. Perus vauva-arkea siis. Yksi uusi herkku oli tämä kukkakaali-broileri.


Lokakuu

Pinaatti-linssipaistos

Jatkoa edelliseen. Arjen pelastajat -ruokia, todellakin.


Marraskuu

Mustikkamarmoroitu rahkakakku

Ensimmäiseksi isänpäiväksi valmistin maailman parhaalle pikkukokin iskälle mustikkamarmoroitua rahkakakkua. Lisäksi hän sai brunssin Min Krog -ravintolassa sekä Selänne-kirjan. :)


Joulukuu

Vohvelit

Yhteistyössä Expertin kanssa sain elämäni ensimmäisen vohveliraudan. Sillä valmistui ihania vohveleita kanelikaramellisoitujen omenoiden kera.


Siinäpä se, best of 2014. Huomenna vietetään vuoden viimeistä päivää kotona oman pikku-perheen kanssa. Jotain hyvää ruokaa teemme, juomme ehkä vähän viiniä Kirpun nukahdettua, valvomme juuri ja juuri puolenyön yli ja katsomme parvekkeelta näkyykö raketteja. Nukumme yöimetysten lomassa ja heräämme ylihuomenna uuteen vuoteen, vuoteen 2015.

Jee, mitä kaikkea mahtavaa se mahtaakaan sisältää!

Riemukasta uutta vuotta sinulle ja tervetuloa Hellan ja houkutuksen matkaan myös ensi vuonna!!
QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Kiitos blogistasi, monet reseptit on kokeiltu ja hyviksi todettu. Kirjoitat niin kauniisti perheestäsi, että ihan herkistyy, oikein onnellistu uutta vuotta teille kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti kauniista sanoistasi <3 Oikein ihanaa uutta vuotta sinulle!

      Poista
  2. Yhdyn edellisen kommentoijan sanoihin, tykkään valtavasti sun blogista; ihania ohjeita ja ihania tarinoita perheestä! ♥
    Oikein hyvää uutta vuotta koko teidän perheelle, haukulle oikein superrapsutukset!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Nanne sinullekin, ihanaa että seuraat blogiani <3 Lämpöisät uuden vuoden toivotukset teille!

      Poista
  3. Ihania, raikkaita kuvia ja reseptejä koko vuoden täydeltä! Meidän 9 kk on jo aivan innoissaan seuraamassa kaikkia keittiöpuuhia ja jaksaa yllättävän kauan touhuta mukana. Mahtavaa, että kohta siitä saa pienen apurin :) Mukavaa alkanutta vuotta teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula! Meidän kirppukin jaksaa välillä yllättävän kauan istua sitterissään keittiössä ja katella kun touhuilen ympäriämpäri. Onpa kiva sitten, kun saa pikkukokilta pilkkomis-, sekoitus ym apua. Ihanaa vuoden alkua teillekin pikkuapurin kera! :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus