Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Punajuuri-vuohenjuustopiirakka



Joulu tuli ja meni eikä jouluruokia ehditty juuri tässä blogissa nähdä. Yksi ihana joulukakku jäi teille postaamatta, mutta säästänpä sen blogiarkistossa ensi vuoteen. Onpahan sitten heti adventtikauden alussa ihana jouluherkku jaettavaksi tuleviin joulupöytiinne. :)

Punajuuri on joulujuures jos mikä, mutta lisäksi koko talven sesonkiruokaa. Punajuuri-vuohenjuustopiiras on maistunut kielen päällä jo pitkään ja lisäksi olen himoinnut päästä testaamaan synttärilahjaksi saamaani uutta piirakkavuokaa. Pitkulainen piirakka olikin kivaa vaihtelua perinteiselle pyöreälle. Ja punajuuren ja vuohenjuuston yhdistelmä yhtä maistuva kombo kuin aina ennenkin. Piirakkaan olisi voinut upottaa enemmänkin vuohenjuustoa - ainakin omaan makuuni se olisi voinut maistua vielä vahvemmin. Samoin saksanpähkinöissä ei kannata kitsastella. Sopivat nimittäin pinnalle yllättävän hyvin!

Punajuuri-vuohenjuustopiirakka


pohja
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
100 g voita
1 kananmuna
2 tl kylmää vettä

täyte
3 punajuurta
1 punasipuli
2 rkl öljyä
2 tl timjamia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 dl kermaa
2 kananmunaa
150 g vuohenjuustoa

pieni kourallinen saksanpähkinöitä

Sekoita jauhot ja suola. Nypi joukkon voi. Lisää kananmuna ja kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina palloksi kelmuun ja anna sen jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Voitele vuoka ja kauli taikina vuokaan. Siirrä pohja kylmään odottamaan täytteen valmistumista.

Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia ja punajuuria siinä. Lisää timjami, suola ja pippuri. Anna seoksen jäähtyä hetki.

Jaa punajuuriseos tasaisesti piiraspohjan päälle. Sekoita kerma ja kananmunat keskenään ja kaada seos vuokaan. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi siivuiksi. Asettele siivut vuokaan. Rouhi saksanpähkinöitä kevyesti veitsellä ja ripottele ne lopuksi piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Onpa nätti piirakka. Minäkin olen pitkään himoinnut tuommoista pitkää vuokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoan sain Tukholmasta Leila Lindholmin ihanasta kaupasta, mutta sinne saakka ei toki tarvii lähteä, eiköhän esim. Sokokselta tai Stockaltakin löydy :)

      Poista
    2. Olen täältä aina välillä jotain bongaillut ja kokeillut... Tästä kuitenkin erityiskiitokset! Mieheltä meinas tipahtaa kieli kuolan mukana ;)
      /Anu

      Poista
    3. Voi kun kiva, että maistui! Se on mukavaa kun löytyy ruoka, jolla saa toista vähän yllätettyä ja hemmoteltua. :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus