Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Jouluinen porkkana-maustekakku



Tämän joulun joululeipomukset on vihdoin aloitettu, kun vietimme jo perinteeksi muodostunutta glögi-iltaa meillä. Joulua edeltävänä lauantaina kokoonnumme kummankin vanhempien ja sisarusten kanssa kotiimme, keitämme glögit ja nautimme jouluisia herkkuja. Tänä jouluna keskipisteenä oli - kas kummaa - ensi viikolla puoli vuotta täyttävä pikkukokkimme, joka jaksoi hymyillä tonttuhatussaan kulkiessaan sylistä syliin. Joulu saa taas ihan uuden taian, kun sitä viettämässä on lapsia. Vaikkei kirppunen vielä mitään joulutouhuista ja lahjoista ymmärräkään, on koko perheen joulumieli korkealla pikku-tonttua seuratessa ja halitellessa. Rakas pikkuisemme <3

Haluisin kokeilla pitkästä aikaa glögipöytään kuivakakkua. Kakku maustettiin jouluisin mauin ja koristeltiin tomusokerikuorrutteella. Kuorrutetta olisin voinut valuttaa runsaamman määrän kakun päälle - nyt kuorrute jäi lähinnä ulkoiseksi kaunistukseksi eikä juuri vaikuttanut kakkupalan makuun. Ohjeen mukaisesta määrästä kuorrutetta kyllä riittää reilummallakin kädellä kaadettaessa.

Jouluinen porkkana-maustekakku


2 dl porkkanaraastetta
6 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl piparkakkumaustetta
2 tl soodaa
2,5 dl sokeria
200 g voita
3 dl piimää

kuorrute
2 dl tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita piparkakkumauste ja sooda vehnäjauhoihin. Yhdistä porkkanaraaste, kuivat aineet ja sokeri. Sulata voi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys esimerkiksi hammastikulla.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja valuta jäähtyneen kakun päälle.
QuickEdit
Mona
9 Comments
Share :

9 kommenttia:

  1. Kaunis kakku, ihanaa joulua.

    VastaaPoista
  2. Nyt ei taida enää ehtiä jouluksi leipoa yhtään mitään ennalta suunnittelematonta, mutta pistän tämän ohjeen silti jemmaan. Ehkä sitten ensi jouluksi.... ☺

    VastaaPoista
  3. Kuullostaa aivan ihanalta, pitääpä leipoa joulukoreihin tällaiset kun noita porkkanoitakin tuolla pyörii :) Osaatko sanoa mitään säilyvyydstä? Hirveän harvoin tulee tällaisia leivottua ja aina menneet välittömästi parempiin suihin...

    -Nani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsittääkseni viikonkin säilyy hyvin, joten oikein mainio lahjaidea!

      Poista
  4. Oi kuinka herkullisen näköinen! Tämmösen ehtis vielä pyöräyttää huomiseksi joulupöytään. Kiitos vinkistä ja hyvää joulua! :)

    VastaaPoista
  5. Hei. Tämä on varmaan ihanan makuinen ja ei kuiva.. eikö tähän tule munaa ollenkaan? Minkä kokoiseen vuokaan olet tämän tehnyt?

    VastaaPoista
  6. Hei Heidi! Ei tulee ollenkaan munia. Vuoka on ihan tavallinen kuivakakkuvuoka, kokoa en osaa tarkemmin arvioida. Toivottavasti kakku maistuu! :)

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus