Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Vadelma-valkosuklaapalat



Pakkasemme sai viime kesänä täytettä mansikoiden lisäksi myös vadelmista - kiitos anopin. Kotimaiset vadelmat ovatkin lähestulkoon arvotavaraa, sillä kaupan pakastealtaasta niitä löytää todella harvoin. Pakastevadelmat ovat useimmiten ulkomaisia, jolloin niitä tulisi muistaa kuumentaa ennen käyttöä ruokamyrkytysten välttämiseksi.

Parhaimmillaan vadelmat ovat toki tuoreena, mutta näin syyspimeällä maistuvat hyvin myös leivonnaisissa. Lisämehevyyttä tähän torttuun toi valkosuklaa, jota ei kyllä kuvissa oikein näy. Hyvä idea voisikin olla jättää pieni määrä valkosuklaata sekoittamatta taikinaan ja kaataa se ihan lopuksi taikinan ja vadelmien päälle. Pääsisi valkosuklaakin paremmin esille... :)

Vadelma-valkosuklaapalat


150 g valkosuklaata
75 g voita
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl hasselpähkinärouhetta
2 dl vadelmia

Rouhi valkosuklaa. Sulata voi kattilassa ja nosta liedeltä. Sekoita suklaarouhe voin joukkoon, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivijauhe ja suolaripaus keskenään. Siivilöi sokeri-munavaahdon joukkoon jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää hasselpähkinärouhe ja suklaa-voiseos (jätä halutessasi pari ruokalusikallista suklaavoita tortun pinnalle kaadettavaksi). Kääntele taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle noin 20x30 cm kokoiselle uunivuoalle. Ripottele päälle vadelmat (ja kaada loput valkosuklaavoista pinnalle). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa.

Nosta jäähtymään ja leikkaa neliöiksi. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Käytit sitten kahta suosikkiraaka-ainettani, rakastan vadelmia ja valkosuklaata! :-D Eli joo, kuulostaa tosi hyvältä, ja kannatan lämpimästi valkosuklaakuorrutetta... ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne sopivat kyllä valtavan hyvin yhteen! Vadelmat, joita dipataan sulatettuun valkosuklaaseen, nammm...

      Poista

Follow @hellajahoukutus