Äitiyslomalla aamujen ja aamupäivien telkkariohjelmat tulevat väkisinkin tutuiksi. Onnekseni kokkiohjelmat ovat vahvasti edustettuina tv-kanavien päiväohjelmistoissa. Joka-aamuinen tv-hetkeni on AVAlla näytettävä Jamie Oliverin 15 minuutin ateriat. Siinä muuten kaveri, jonka nimellä ja kasvoilla on tehty jos kuinka monta telkkariohjelmaa! Suomessakin päällekäin on pyörinyt niin Jamien koululaishaastetta, herkullista Iso-Britanniaa, säästöaterioita, vanhoja alastoman kokin jaksoja kuin Jamien & Jimmyn Ruokaritareita. 15 minuutin ateriat on kuitenkin ehdoton Jamie-suosikkini.
Tämä linssiohje on saanut inspiraationsa kyseisestä ohjelmasta. Kirjoitin sen yhdellä kädellä puhelimen muistiinpanoihin samalla kun imetin pikkukokkia. Kirjoitusvirheitä tuli noin 38.
Ohjeen myötä lanseeraan tunnisteisiin uuden arjen pelastajat -tunnisteen, jonka alle pyrin kasaamaan tällaisia nopeita ja helppoja arkiruokia. Ideoita ja inspiraatioita siihen jokapäiväiseen kokkailuun ja vastauksia -ah niin tuttuun- kysymykseen: mitä tänään syötäisiin.
Pinaatti-linssipaistos ja mausteiset kanafileet
kahdelle1 iso porkkana
pala purjoa
persiljaa
oliiviöljyä
2 kanan rintafileetä
suolaa
mustapippuria
Roasted Garlic & Pepper- mausteseosta
2 valkosipulinkynttä
timjamin oksia
2 laakerinlehteä
250-300 g linssejä (esim. GoGreenin punaisia linssejä)
1 tomaatti
100 g babypinaattia
korkillinen punaviinietikkaa
bulgarian jugurttia
Pilko porkkana ja purjo pieneksi. Hienonna persilja. Kaada pari ruokalusikallista oliiviöljyä keskilämpöiselle pannulle ja laita porkkanat, purjot ja persiljat pannulle paistumaan.
Mausta kanan rintafileet kummaltakin puolelta suolalla, mustapippurilla ja Garlic & Pepper -mausteseoksella. Paista kanafileet omalla pannullaan oliiviöljyssä. Lisää pannulle makua antamaan pari valkosipulinkynttä kuorineen sekä muutama timjamin oksa ja pari laakerinlehteä. Painele fileitä välillä lastalla ja käännä puolta.
Valuta linssit ja lisää ne porkkana-purjoseokseen. Paloittele joukkoon myös yksi tomaatti. Pilko huuhdellut babypinaatit pieneksi ja lisää seokseen. Mausta linssilisuke korkillisella punaviinietikkaa. Sammuta lieden lämpö ja lisää joukkoon vielä pari ruokalusikallista jugurttia.
Kaada linssit isolle lautaselle, asettele päälle kanafileet, muutama timjamin oksa ja roiski koristeeksi vähän jugurttia. Tarjoile leivän kera.
Arjen pelastajat, jes, kiitos etukäteen.
VastaaPoistaEipä kestä, toivottavasti löytyy ideoita arkiruokiin! :)
PoistaArjen pelastaja napattu muistiin täälläkin. Linssien käyttäminen arkiruuissa tuntuu aina unohtuvan. Tämä houkuttelee kyllä kaivamaan ne taas kaapista esiin!
VastaaPoistaTämän myötä päätin hankkia pari linssipakettia keittiökaapin vakiovarusteeksi, olivat tosi hyviä!
PoistaPitääkö linssit keittää ennen pannulla heittämistä? :)
VastaaPoistaEi tarvitse, ainakaan näitä GoGreenin linssejä.
Poista