Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Arjen pelastaja: Pinaatti-linssipaistos ja kanafileet



Äitiyslomalla aamujen ja aamupäivien telkkariohjelmat tulevat väkisinkin tutuiksi. Onnekseni kokkiohjelmat ovat vahvasti edustettuina tv-kanavien päiväohjelmistoissa. Joka-aamuinen tv-hetkeni on AVAlla näytettävä Jamie Oliverin 15 minuutin ateriat. Siinä muuten kaveri, jonka nimellä ja kasvoilla on tehty jos kuinka monta telkkariohjelmaa! Suomessakin päällekäin on pyörinyt niin Jamien koululaishaastetta, herkullista Iso-Britanniaa, säästöaterioita, vanhoja alastoman kokin jaksoja kuin Jamien & Jimmyn Ruokaritareita. 15 minuutin ateriat on kuitenkin ehdoton Jamie-suosikkini.

Tämä linssiohje on saanut inspiraationsa kyseisestä ohjelmasta. Kirjoitin sen yhdellä kädellä puhelimen muistiinpanoihin samalla kun imetin pikkukokkia. Kirjoitusvirheitä tuli noin 38.

Ohjeen myötä lanseeraan tunnisteisiin uuden arjen pelastajat -tunnisteen, jonka alle pyrin kasaamaan tällaisia nopeita ja helppoja arkiruokia. Ideoita ja inspiraatioita siihen jokapäiväiseen kokkailuun ja vastauksia -ah niin tuttuun- kysymykseen: mitä tänään syötäisiin.

Pinaatti-linssipaistos ja mausteiset kanafileet

kahdelle

1 iso porkkana
pala purjoa
persiljaa
oliiviöljyä

2 kanan rintafileetä
suolaa
mustapippuria
Roasted Garlic & Pepper- mausteseosta
2 valkosipulinkynttä
timjamin oksia
2 laakerinlehteä

250-300 g linssejä (esim. GoGreenin punaisia linssejä)
1 tomaatti
100 g babypinaattia
korkillinen punaviinietikkaa
bulgarian jugurttia

Pilko porkkana ja purjo pieneksi. Hienonna persilja. Kaada pari ruokalusikallista oliiviöljyä keskilämpöiselle pannulle ja laita porkkanat, purjot ja persiljat pannulle paistumaan.

Mausta kanan rintafileet kummaltakin puolelta suolalla, mustapippurilla ja Garlic & Pepper -mausteseoksella. Paista kanafileet omalla pannullaan oliiviöljyssä. Lisää pannulle makua antamaan pari valkosipulinkynttä kuorineen sekä muutama timjamin oksa ja pari laakerinlehteä. Painele fileitä välillä lastalla ja käännä puolta.

Valuta linssit ja lisää ne porkkana-purjoseokseen. Paloittele joukkoon myös yksi tomaatti. Pilko huuhdellut babypinaatit pieneksi ja lisää seokseen. Mausta linssilisuke korkillisella punaviinietikkaa. Sammuta lieden lämpö ja lisää joukkoon vielä pari ruokalusikallista jugurttia.

Kaada linssit isolle lautaselle, asettele päälle kanafileet, muutama timjamin oksa ja roiski koristeeksi vähän jugurttia. Tarjoile leivän kera.

QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Arjen pelastajat, jes, kiitos etukäteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, toivottavasti löytyy ideoita arkiruokiin! :)

      Poista
  2. Arjen pelastaja napattu muistiin täälläkin. Linssien käyttäminen arkiruuissa tuntuu aina unohtuvan. Tämä houkuttelee kyllä kaivamaan ne taas kaapista esiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän myötä päätin hankkia pari linssipakettia keittiökaapin vakiovarusteeksi, olivat tosi hyviä!

      Poista
  3. Pitääkö linssit keittää ennen pannulla heittämistä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvitse, ainakaan näitä GoGreenin linssejä.

      Poista

Follow @hellajahoukutus