Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Intialaiset lihapullat naanleivällä



Olemme nyt siirtyneet siihen ajanjaksoon vuodesta, kun kauniiden ruokakuvien ottaminen kello neljän jälkeen päivästä alkaa olla erittäin haastavaa. Iltaherkuiksi valmistuvien ruokien kohdalla on siis tyydyttävä tällaisiin puolihämäriin otoksiin. Pöh, kyllä kuvaajaa nyt vähän harmittaa... Mutta en malta olla julkaisemattakaan tätä parin viikon takaista lauantaisafkaamme, joka oli todella onnistunut väännös tutuista raaka-aineista. Karitsasta valmistetut lihapullat maustettiin intialaisittain (oi nam) ja nautittiin naanleivän, jugurttikastikkeen ja salaatin kera. Meiralta saatu intialainen mausteseos toimi lihapullien maustajana huippuhyvin, kannattaa kokeilla! :)

Intialaiset lihapullat naanleivällä


400 g karitsanjauhelihaa (myös naudanjauheliha käy)
2 valkosipulinkynttä
3 tl intialaista mausteseosta (Meira)
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen

kastike
1/3 kurkku
1 tl suolaa
2 dl turkkilaista jugurttia
1/2 dl majoneesia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl siputtua tuoretta minttua
ripaus sokeria

lisäksi
naanleipiä
kirsikkatomaatteja
salaattisekoitusta

Valmista pyörykät yhdistämällä kulhossa jauheliha, puristetut valkosipulinkynnet sekä mausteet. Pyörittele pieniksi lihapulliksi. Paista pyörykät öljyllä pannulla kypsiksi.

Raasta kurkku ja pane siivilään valumaan suolan kanssa noin 15 minuutiksi. Purista nesteet kurkkuraasteesta ja sekoita kulhossa jugurtin, majoneesin, puristetun valkosipulinkynnen ja silputun mintun kanssa. Mausta ripauksella sokeria.

Lämmitä naanleipä uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Kasaa lämpimän leivän päälle salaattisekoitusta, kastiketta, puolitettuja kirsikkatomaatteja sekä karitsapyöryköitä.
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Näyttää ihan meidän apukokin uudelta suosikkiannokselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä apukokki ainakin diggaili, eiköhän sielläkin! :)

      Poista
  2. Täytyypä kokeilla :) Appiukko tekaisi kesällä tandooriuunin pihalle ja siellä paistettiin ihan huiman hyvää naan-leipää. Silloin kyhättiin täytteitä kanasta. Mutta seuraavalla kerralla ehdottomasti tätä! Kuulostaa herkulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi nam, tandooriuuni ja naanleipä, kuulostaapa hyvältä! Eihän nää kaupan valmisleivät itsetehdylle vedä vertoja, mutta ihan kelpo vaihtoehtoja ainakin näin pikkuvauvaperheelle, kun leipomiseen ei läheskään aina ole aikaa.

      Poista

Follow @hellajahoukutus