Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Bataatti-kikhernecurry kookosriisillä



Olen aikaisemminkin tunnustanut, etten ole mikään erityisen oivallinen maustaja. Joko lisään mausteita aivan liian varovasti tai sitten teen ruoasta ylisuolaista. Meidän keittiössä maustamisen hoitaakin yleensä apukokki. Ruoanlaitto voi sujua niin, että minä valmistan aterian muuten, mutta huhuilen sitten apukokkia annostelemaan tarvittavat pippurit, chilit ynnä muut mausteet.

Kun pääsin Blogiringin yhteistyön kautta testaamaan Meiran mausteita, innostuinkin aivan erityisesti Meiran valmismausteseoksista. Silmiini osui ensimmäisenä Meiran intialainen mausteseos, joka sisältää mm. korianteria, kurkumaa, pippuria, fenkolia, kardemummaa ja neilikkaa. Mmmm, mitä makuja! Maustekombo suunniteltuna valmiiksi, eikä minun tarvitse huolehtia, osaanko annostella eri mausteita riittävästi. Perfect! Mausteet ovat lisäksi suolattomia, joten ei ole vaaraa, että makua lisäämällä ruoasta tulisi samalla ylisuolaista.

Intialaisesta mausteseoksesta valmistui lämmintä currya bataatilla ja kikherneillä. Käytin lisäksi ruokaan Meiran chilimausteseosta. Lisukkeeksi tein kookosmaidolla ja sitruunalla maustettua riisiä, jugurttikastiketta sekä valmista naanleipää. Tulipa hyvää!


Bataatti-kikhernecurry kookosriisillä

neljälle

1 iso bataatti
1 prk kikherneitä 
2 kevätsipulin vartta  
2 rkl oliiviöljyä 
3 tl Meira intialaista mausteseosta
1 tl Meira chilimausteseosta
1-2 valkosipulinkynttä
peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
1 iso tomaatti
1 prk kookosmaitoa
1 lime
nippu korianteria

kookosriisi
1 prk kookosmaitoa
vettä
basmatiriisiä
ripaus suolaa
1/2 sitruuna

jugurttikastike
2 dl turkkilaista jugurttia 
1/2 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
silputtua korianteria 

naanleipää

Kuori ja kuutioi bataatti, valuta kikherneet ja silppua kevätsipulin varret. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja heitä joukkoon intialainen mausteseos sekä chilimausteseos. Sekoittele ja anna mausteiden heräillä tovi pannun lämmössä. Kaada joukkoon bataatit, purista valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Anna bataattien kypsyä ja maustua hetki pannulla.

Valmista samalla riisi. Laita kattilaan kiehumaan purkki kookosmaitoa, saman verran vettä sekä saman verran basmatiriisiä. Voit käyttää kookosmaidon purkkia mittana kaikkiin näihin aineksiin, kätevää! Laita riisikattilaan ripaus suolaa sekä puolikas sitruuna. Kattilaan kansi päälle ja keskilämmöllä porisemaan ja odottamaan riisien valmistumista.

Pilko tomaatti kuutioiksi ja lisää curryyn. Kaada joukkoon myös pilkotut kevätsipulin varret, kookosmaito ja valutetut kikherneet. Anna seoksen kiehahtaa.

Sekoita turkkilaisen jugurtin joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä hienonnettua korianteria.

Lämmitä loppuvaiheessa naanleivät uunissa.

Viimeistele curry limen mehulla sekä tuoreella korianterilla. Purista riisikattilassa kypsynyt sitruunanpuolikas riisin joukkoon. Nosta kaikki ainekset tarjolle ja nauti!


Lisää Blogiringin bloggaajien resepti-ideoita Meiran mausteista voit käydä kurkkaamassa täältä. Myös Meiran fb-sivuilta löytyy hyviä vinkkejä keittiöön ja maustamiseen.

http://www.blogirinki.fi/
Yhteistyössä Meira

QuickEdit
Mona
12 Comments
Share :

12 kommenttia:

  1. Ommmm, miten hyvältä näyttää :) tein juuri koftia currykastikkeella, täytyykin kokeilla tätä kasvisversiota, apukokilta kun tuli toive että voisimme syödä enemmän kasvisruokia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvisruokia tekisi itsekin mieli tehdä enemmän, mutta meillä taas apukokki vähän vierastaa liha-/kanatonta ruokaa :D

      Poista
  2. On kyllä ihana, että nykyään noissa valmiissa mausteseoksissa ei ole lisättyä suolaa. Äärimmäisen turhauttavaa oli selata takakansia, kun ensimmäisenä paistaa suola noin 40% osuudella mausteista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös ookin! Paljon parempi kun voi säätää sitä suolan määrää ihan itse suolamyllystä eikä pelätä mausteiden piilosuoloja.

      Poista
  3. Vähän vastaavia curryja oon itsekin kokeillut, mutta pitää tätäkin päästä pian koittamaan, niin saa herkutella taas pikkuisen erilailla mausettulla currylla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me tehdään itse asiassa aika vähän curryjä, johtuneeko siitä että olen pikkukokin odotuksen ja sittemmin imetyksen takia ollut viimeisen vuoden melko vähämausteisella linjalla. Mutta eihän sen curryn tarvitse aina kovin tulista olla, niinkuin ei tässäkään tapauksessa. :)

      Poista
  4. Ommmm, nammn! Kikherneet ja bataatti tulevat nyt mun näkökenttään kaikkialta, vai onkohan näkökykyni valikoiva?! :) Tämä menee suosikkeihin ja kokeiluun. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se valikoiva näkö pätee muuten moneen asiaan: siitä mistä tykkää tai mitä kaipaa niin näkee joka puolella :D Meidän keittiössä on kyllä käytetty viime aikoina aika paljon kyseisiä raaka-aineita, tykkään! :P

      Poista
  5. Tämä menee kokeiluun :)
    Voisi maistua myös mausteista tykkäävälle pikkuneidille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mausteiden määräähän voi toki säätää, jos haluaa vähän vähemmän mausteista!

      Poista

Follow @hellajahoukutus